"Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali"-Bu Yıl 6'ncısı Düzenlenen Festival Kapsamında Ilk 5 Yılda Yaklaşık 40bin Seyirciye Ulaşıldı

Bu yıl 6'ncısı 14-24 Nisan tarihlerinde düzenlenen "Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali" kapsamında ilk

Bu yıl 6'ncısı 14-24 Nisan tarihlerinde düzenlenen "Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali" kapsamında ilk 5 yılda yaklaşık 40 bin seyirciye ulaşıldığı bildirildi.

Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Bengisu Gürbüzer Doğru, tiyatro binasında düzenlenen basın toplantısında, festival kapsamında bugüne kadar 35 ülkeden 45 yabancı ve 12 devlet tiyatrosu grubununu ağırlandığını belirterek, bunun yanı sıra sahnelenen 69 oyun ve 127 temsille yaklaşık 40 bin seyirciye ulaşıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Dış İlişkiler ve Festival Birim Sorumlusu Sükun Işıtan ise genel müdürlük olarak 14 yıl önce başlatıkları, Adana ve Trabzon'da düzenlenen festivallerinin kendilerine yol gösterdiğini ifade etti.

Tüm sanat alanlarındaki gibi festivallerin, ulusal tiyatroların vitrini niteliğinde olduğunu dile getiren Işıtan, "Hem halkımızla dünyada gerçekleşen farklı sanatsal yaklaşımları paylaşabilmek hem de kendi oyunlarımızı dünyaya tanıtabilmek için festivaller çok önemli bir vitrin. Yurt dışında katıldığımız festivallerde bunu çok net öğrendik" dedi.

Adana ve Trabzon'u takiben Ankara'da "Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali"ni düzenlediklerini anlatan Işıtan, Konya'da "Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali"nin 6'ncısını 14-24 Nisan tarihlerinde gerçekleştirdiklerini kaydetti.

En genç festivalleri olan ve bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek "Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali" ile yaz ve kış sezonlarının yanında 27 Mart-27 Mayıs tarihlerinde Devlet Tiyatroları Festivali sezonunu gerçekleştirdiklerini belirten Işıtan, "Bu anlamda her yıl 50'ye yakın, dünyanın farklı ülkelerinden gelen çok seçkin tiyatro gruplarının Türkiye'nin farklı şehirlerinde seyirci ile buluşmasına imkan sağlıyoruz" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhabir: Emrah Yaşar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz