'Bin Yılın Mirası' Konseri Bodrum’da

“Bin Yılın Mirası” adı altında hazırlanan ve ilki 25 Haziran 2012’de Turgutlu Amfiteatr'da verilen konserin...

“Bin Yılın Mirası” adı altında hazırlanan ve ilki 25 Haziran 2012’de Turgutlu Amfiteatr'da verilen konserin ikinci ayağı, Muğla'nın Bodrum ilçesinde. Buradaki konserde iki topluluğun korist üyelerinin yanısıra üç kişilik semazen topluluğu, altı kişilik halk oyunları topluluğu ve 20 kişilik saz heyetiyle toplam 110 kişilik dev bir kadro görev alacak.

Türk musiki sanatı içinde yer alan farklı türlerde bestelenmiş, 14. yüzyıldan başlayarak cumhuriyet dönemi bestekârlarına dek uzanan çok zengin bir repertuvarla beraber, farklı yörelerden derlenmiş türkülerin de seslendirileceği konser, 13 Temmuz 2012 Cuma saat 21.15'te başlayacak. Yaklaşık 12 yıldır her iki topluluğun sanat yönetmenliğini yürütün, “Bin Yılın Mirası” projesinin mimarı Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Yüksel, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Millî kültürümüzün en önemli yapıtaşlarından olan Türk müziğinin doğru ve temiz icrası özlemi içinde olan tüm sanatseverlerin, öz değerlerimizin sahipsiz bırakılmadığının ve yitirmediğimizin algılanmasına katkıda bulunmak isteyen tüm halkımızın konsere teşriflerini bekliyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: