Bin Yıllık Gelenek Bu Düğünde

Aydın'ın Söke ilçesinde gerçekleşen ve Milas'tan da çok sayıda davetlinin katıldığı düğün, eski gelenekleri günümüze...

Aydın'ın Söke ilçesinde gerçekleşen ve Milas'tan da çok sayıda davetlinin katıldığı düğün, eski gelenekleri günümüze taşıdı.

Aydın'ın Söke ilçesinde Aylin ve Recep çiftinin bin yıllık Türk geleneklerine göre gerçekleştirilen düğün töreni, nostalji yaşattı.

Genç çiftin de ailenin eski Türk geleneklerine göre yapılması isteğine sıcak bakmasıyla karar verilen tören, her iki tarafın yakınları tarafından da ilgi ile takip edildi. Erkek tarafının yaya olarak geldiği kız evinde kısa süreli oynanan yöresel oyunların ardından, gelin başında şeker kırma ve kuşak bağlama töreni yapıldı. Ardından ailesiyle vedalaşan gelin, damat ve yakınları tarafından alınarak yeni evine götürüldü. Gelinin at üstünde gitmesiyle düğün alayı da, yaya olarak genç çifte yeni yuvalarına kadar eşlik etti.

Reklam
Reklam

Geleneklerin yaşatılmasının ve gelecek kuşaklara aktarılmasının son derece önemli olduğuna değinen Mesut Demir; "Yıllardan bari içim bir uhdeydi eski düğünler ve çalgılar, Kızımın düğününde ne yapıp edip bu geleneği yaşatmaya çalışacağım dedim ve aylar önce düğün tarihini belirleyince, ilçemizde de bu tür müzik yapan müzisyenler olmadığından kalktım Milas'a geldim ve bu işi yapan müzisyenleri buldum ve bağlantımı yaptım. Bu müzisyen arkadaşlar düğünümü tam istediğim gibi yaptılar sağ olsunlar kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır. Söke halkının bu gruba ilgisi çoktu. Ayrıca gelin alma töreninde gelinin evden ata bindirilip çıkarılması ayrı bir gelenek ayrı bir güzellikti" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: