Binalara Enerji Kimlik Belgesi Zorunluluğu

Çevre ve Şehircilik Çorum İl Müdürlüğü,  2017 yılına kadar süre verilen uygulama kapsamında tüm binalarda enerji kimlik belgesi bulundurulması gerektiğini bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Çorum İl Müdürlüğü, 2017 yılına kadar süre verilen uygulama kapsamında tüm binalarda enerji kimlik belgesi bulundurulması gerektiğini bildirildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Seyitahmet Sancak, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Ocak 2011 tarihinde yürürlüğe giren yönetmelik gereği 2017 yılına kadar tüm binalarda enerji kimlik belgesi bulundurulmasının zorunlu olacağını belirtti. Konut satışı veya kiralama işlemleri sırasında artık binanın enerji verimliliğine göre seçiminin yapılacağını ve enerji kimlik belgesi sınıfının sorgulanacağını ifade eden Sancak, bu noktada bina yalıtımının zorunlu olacağını vurguladı. Enerji Kimlik Belgesi'nin geçerlilik süresinin 10 yıl olacağının altını çizen Sancak, uygulamayla ilgili şunları kaydetti: "Mevcut binalar için enerji kimlik belgesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, bünyesinde enerji kimlik belgesi uzmanı istihdam eden danışmanlık şirketleri tarafından düzenlenecek. Danışmanlık şirketleri, binanın her türlü özelliklerini inceleyecek. Uzmanlar enerji performansına dair gerekli hesaplamaları yaparak Enerji Kimlik Belgesini üretecek ve ilgili idarelere onaylatacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: