Binalarının arsasını geri istiyorlar

Güneş Yapı Kooperatifi üyeleri, binalarının arsasını Erenler Belediyesi’nden geri istediklerini dile getirdiler.

Erenler İlçesi Merkez Mahalle’de bulan ve 17 Ağustos depreminde yıkılarak 27 kişinin hayatını kaybettiği Güneş Yapı Kooperatifi üyeleri, binalarının arsasını Erenler Belediyesi’nden geri istediklerini dile getirdiler.

Merkez Mahallede 5 bloktan oluşan 100 dairelik Güneş Yapı Kooperatifi, 17 Ağustos Marmara depreminde büyük hasar görerek yıkılmıştı. Enkaz altında kalan 27 kişi ise hayatını kaybetmişti.

Dün bir araya gelen S.S. Güneş Yapı Konut Kooperatifi üyeleri tasfiye kararı alırken, kooperatifin eski saymanı Cihan Demir, durumdan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ü sorumlu tuttu.

Reklam
Reklam

Demir, kooperatif arsasının üyelere sorulmadan, belediye tarafından yapılan imar değişikliği sonrasında Pazar yeri ve park alanı olarak tasarruf edildiğini söyledi. Kooperatif üyeleri adına konuşan Cihan Demir, “Erenler Belediyesi bu kooperatif arsasını burada yaşayan bizlere sormadan elimizden aldı. Bize herhangi bir ödeme de yapılmadı. Biz bunu hak gaspı olarak değerlendiriyoruz. Kooperatif üyelerinin tamamı Erenler Belediyesi tarafından mağdur edilmiştir. Kooperatif arsası, bizim evlerimizin bulunduğu yerdir. Burası belediyeye ait bir arza değildir. Biz üyeler olarak Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’e sesleniyoruz. Beş kuruş para vermeden arsamızı elimizden alıp Pazar yeri ve park yapacaksınız. Biz bu haksızlığın giderilmesini istiyoruz” dedi.

Demir, daha önce defalarca Başkan Öztürk’e taleplerini ilettiklerini ancak sürekli olarak, “Konu bizim dışımızda. Büyükşehir Belediyesi ise görüşün” yanıtı aldıklarını da dile getirerek, “Bize saygınız yok ise bari burada can veren 27 kişiye saygı gösterin” diye konuştu./ Hikmet Metin ÇAVDAR

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: