Binali Yıldırım: Ülkemizde Demokrasi Dışı Teşebbüsler Bir Daha Olmasın

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Hepimiz ümit ediyoruz ki demokrasi dışı hiçbir girişim...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Hepimiz ümit ediyoruz ki demokrasi dışı hiçbir girişim ülkemizde bir daha olmasın. Hukuk devleti herkesin güven duyacağı bir anlayışa ulaşmış olsun." dedi.

Yıldırım, İzmir’de katıldığı EXPO 2020 Ege Bölgesi Yönlendirme Toplantısı’nın ardından Balyoz davası kararları ile ilgili soruları cevaplandırdı. Türkiye’de demokrasi dışı teşebbüslerin bir daha yaşanmaması gerektiğini ifade eden Yıldırım, "Yargı kendi işine, biz kendi işimize bakacağız. Yani verilmiş bir karar üzerine benim yorum yapmamın bir anlamı yok. Toplum, kamuoyu değerlendirmesini yapacaktır." dedi.

Reklam
Reklam

Herkesin Türkiye’nin bir hukuk devleti olmasını istediğini dile getiren Yıldırım, "Gerek hukuk sistemimiz, gerek diğer kurumlarımızın kurumsal yapısının güçlendirilmesi ve demokratikleşme sürecinin daha da geliştirilerek devam etmesidir. Türkiye kim ne yapacaksa halkın iradesiyle, milletin iradesiyle istediğini yapar, mesajını kamuoyuna verir. Kamuoyu, 75 milyon Türk insanı eğer ilgi duyarsa, destek verirse şans verir, hizmet etme imkanı olur. Bunun dışındaki girişimler Türkiye’yi hep geri götürmüştür. 1960, 1971, 1980, 28 Şubat, 26 Nisan bütün bunlar Türkiye’nin aslında bir anlamda demokrasisine yönelik girişimler olmakla beraber Türkiye’nin demokrasisini geliştirmesine de bir vesile olmuştur. Hepimiz ümit ediyoruz ki demokrasi dışı hiçbir girişim, teşebbüs ülkemizde bir daha olmasın. Hukuk devleti herkesin güven duyacağı bir anlayışa ulaşmış olsun.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: