Bingöl Belediyesi Işçilerle 2 Yıllık Sözleşme Imzaladı

Bingöl Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında 2 yıl geçerli olmak üzere toplu iş sözleşmesi...

Bingöl Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında 2 yıl geçerli olmak üzere toplu iş sözleşmesi imzaladı. Sözleşme kapsamında 1. yıl mevcut yevmiyelere 3 TL + yüzde 10, 2. yıl yevmiyelere 11 lira zam yapıldı.

Hizmet-İş sendikası ile yapmış oldukları görüşmelerin mutlu bir sonla neticelendiğini ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, "Bingöl Belediyesi’nde özlük hakları bakımından önceki dönemlerde bir takım sıkıntılar olmuştu. 1 Mart 2015 tarihine kadar sürecek toplu iş sözleşmesini kendi aramızda işçilerimizin özlük haklarını mümkün mertebe muhafaza ederek, tekrar imzalamış olduk. Biz ilk geldiğimizden beri emeğe çok saygı göstereceğimizi söyledik, emeğin çok kıymetli olduğunu belirttik ve her fırsatta da bunu emekçinin lehine kullanmaya çalıştık. Bingöl Belediyesi adına bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim." dedi.

Reklam
Reklam

Kendisininde eski belediye çalışanı olduğunu belirten Atalay, "Arkadaşlarımızın çektiği sıkıntıları birebir yaşadım ve bunu biliyorum. Geldiğim günden itibaren bu konuda bütün ödeme ve alacaklarını, ondan sonraki alacaklarını da muntazam bir şekilde günün şartlarına uygun olarak ödedik ve ödeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Toplu iş sözleşmesinin mutabakatla sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Atalay, yapılan sözleşmenin belediye personeline, belediyeye, Bingöl'e ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini diledi. Belediye personelinin gece gündüz fedakarca çalıştığını dile getiren Atalay, "Gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden çalışan arkadaşlarımız var. Ben Bingöl Belediyesi’nde çalışan memur, işçi ve şirket elemanlarına özellikle teşekkür ediyorum. Çalışanlarımız zor şartlar altında bu hizmetleri yürütürken, herkesin bunları düşünerek vicdani bir değerlendirme yapmalarını bekliyorum. Belediyemizde çalışan arkadaşlarımızın hepsinin iyi niyetli olarak çalıştıklarına 4 yıldır şahit oldum. Bizim sahip olduğumuz imkanların tümünü, Bingöl halkının hakkaniyet ölçülerini de hesaba katarak sizlere sunmaya gayret ediyoruz. Sizlerin de bu şuurda olduğunuza inanıyorum." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Hizmet-iş Sendikası Bingöl Şube Başkanı Abdulmecit Akdemir ise yaptığı konuşmada yapılan sözleşmenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, "İşçi arkadaşlarımız bundan daha fazlasını hak ediyor. Ben buna can-ı gönülden inanıyorum. İmkanlar el verdiği müddetçe dökülen alın terinden daha fazlasını almak için elimizden gelen gayreti göstereceğimize şüpheniz olmasın." dedi.

Belediye çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleşen imza törenine; Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreteri Devlet Sert, Hizmet-İş Sendikası Genel Sekreter Yardımcısı Av. İsmail Özgüven, Hizmet-İş Sendikası Bingöl Şube Başkanı Abdulmecit Akdemir, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Belediye çalışanları katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: