Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç:

Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, "Doğu'nun fakiri, Batı'nın ise zengini hayvancılık yapıyor" dedi.

Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç, "Doğu'nun fakiri, Batı'nın ise zengini hayvancılık yapıyor" dedi.

Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1980'li yıllarda Bingöl'ün, Türkiye'nin en hareketli hayvan pazarlarından biri olduğunu belirterek, son yıllarda ise kentte canlı hayvan bulmanın neredeyse imkansız hale geldiğini söyledi.

Kalkınmanın üretimle başladığını ifade eden Koç, profesyonel anlamda hayvancılık yapılması gerektiğini belirtti.

Koç, şöyle konuştu:

"Üretimin olmadığı bir ilde ne kalkınma olur, ne de kalkınma projeleri olur. Türkiye'de yem üretimiz yapamıyorsan, hayvancılık da yapma. Bu devletin de, Avrupa Birliği'nin de bir politikasıdır. Bu da Bingöl'de hem siyasi, hem de bürokratik mantığa oturmamıştır ve oturması da mümkün değildir. Nedeni ise kimse bugüne kadar ciddi anlamda hayvancılık politikası yapamamıştır. Doğu'nun fakiri, Batı'nın ise zengini hayvancılık yapıyor. Bingöl'de yapılan Hayvancılığın tamamını, Batı'da bir kişi yapıyor."

Reklam
Reklam

Muhabir: Abdullah Çelik / Meral Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: