Bingöl, Dil Ve Kültür Festivaline Hazırlanıyor

Bingöl, bu yıl ilk kez ev sahipliği yapacağı 11.Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ne hazırlanıyor. Bingöl...

Bingöl, bu yıl ilk kez ev sahipliği yapacağı 11.Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ne hazırlanıyor. Bingöl Girişimci İşadamları Derneği (BİNGİAD) Başkanı Medeni Arifoğlu, organizasyona kendilerinin öncülük yaptığını belirtti.

Dünya gençleri arasında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun geliştirilmesi amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen festivalin Bingöl'de ilk defa tertip edileceğini anlatan Arifoğlu, "Dünya gençlerini barış ortak paydasında buluşturacak olan şölenin Bingöl ayağına Afrika, Asya, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinden 80 öğrenci katılacak. Programı yaklaşık 30 bin kişinin izlemesini bekliyoruz. Ülkemizin kültürünü öğrenen dünya çocuklarının becerilerini, şarkı, türkü ve sahne gösterileri ile süsleyeceği şölende yöremize özgü müzikleri de yine yabancı ülke gençleri seslendirecektir." dedi.

Reklam
Reklam

Organizasyonun, sevgiyle, samimiyetle inşa edilen kültürün yeni kuşaklara aktarılması adına büyük önem taşıdığını dile getiren Arifoğlu, 'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla yola çıkıldığını vurguladı.

BİNGİAD Başkanı Arifoğlu, şöyle konuştu: "Dünyanın dört bir yanında samimiyetle hizmet eden öğretmenlerimizin oralarda ektiği sevgi tohumlarının insanlarda nasıl karşılık bulduğunun en güzel örneğidir. Onlar, 'İnsanlık El Ele Bayram O Bayram Olur' sloganıyla evrensel barışın temelini atmaya geliyorlar. Etkinliğe sağladıkları katkılardan dolayı Valimiz Sayın Mustafa Hakan Güvençer’e, Belediye Başkanımız Sayın Serdar Atalay’a, Bingöl Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş’a ve sponsor olan kurum ve kuruşlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz. İlimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan etkinlik 11 Haziran 2013 Salı günü Saat 20.30’da Şehir Stadyumu'nda düzenlenecektir. Bütün halkımızı bu programa davet ediyoruz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: