Bingöl İl Özel İdaresi'nden Kanalizasyon Atağı

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl’de programa alınan 27 adet yerleşim yeri kanalizasyon işinin 15'inin...

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl’de programa alınan 27 adet yerleşim yeri kanalizasyon işinin 15'inin tamamlandığını söyledi.

Yılı içerisinde bitirilmesi hedeflenen kanalizasyon işlerinin tamamlanmasıyla geçmiş yıllara oranla önemli bir başarı sağlanacağını belirten Vali Güvençer, söz konusu kanalizasyon işlerinin tamamlanmasıyla 10 bin nüfusun sağlıklı alt yapıdan faydalanacağını kaydetti. Bingöl genelindeki birçok köyün kanalizasyon altyapılarını tamamlayıp sağlıklı hale getirerek vatandaşın hizmetine sunduklarını ifade eden Güvençer, “Tüm çalışmalarımızda olduğu gibi bu konuda da titizlik ve büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Hedefimiz, kanalizasyon altyapı projelerinin yapılmasında çevresel kirlenme yönünden ciddi sıkıntı yaşayan köylerimizin kalabalıklaşmış toplu mahallelerine öncelik verilmesini planlamak, devam eden çalışmalarımızı biran önce tamamlayıp, vatandaşlarımızın hizmetine sunmak ve ihtiyacı olan tüm köylerimizi sağlıklı bir kanalizasyon altyapısına kavuşturmaktır. Bu kapsamda İl Özel İdaresi yatırım programında 7 milyon 523 bin 359 TL tutarında 27 adet yerleşim yerinin kanalizasyon işi bulunmaktadır. Mevcut 27 adet kanalizasyon işinin 15'i tamamlanmış olup diğer yerleşim yerlerinin kanalizasyon çalışmaları devam etmektedir. Yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenen kanalizasyon işlerinin tamamlanmasıyla geçmiş yıllara oranla önemli bir başarı sağlanmış olacaktır. Bu kanalizasyon işlerinin tamamlanmasıyla 10 bin 19 nüfus sağlıklı alt yapıdan faydalanmış olacaktır. Kanalizasyon işlerinin projeleri Fosseptik Deposu, Doğal Arıtma Tesisi, SN8 Korige boruları döşenerek şebeke hattı ve ara mesafelerde muayene bacaları konularak standartlara uygun olarak hazırlanarak uygulanmaktadır. Kanalizasyonların tamamlanmasıyla köylerimiz daha sağlıklı bir alt yapıya kavuşmuş olacaktır. Bu yatırımların yapılmasında ödenek konusunda desteklerini esirgemeyen başta Sayın Kalkınma Bakanımız Dr. Cevdet Yılmaz ile Milletvekilimiz Prof Dr. Eşref Taş’a teşekkür ediyor, kanalizasyon altyapısı yapılacak köylerimize hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: