Bingöl Merkezli 4 Ilde Uyuşturucu Operasyonu: 3 Tutuklama

BİNGÖl, (DHA)- BİNGÖL merkezli Diyarbakır, Bursa ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda, gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü tutuklandı. İl Jandarma Komutanlığı'nca uyuşturucu

BİNGÖl, (DHA)- BİNGÖL merkezli Diyarbakır, Bursa ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı uyuşturucu operasyonunda, gözaltına alınan 5 kişiden 3'ü tutuklandı.
İl Jandarma Komutanlığı'nca uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarıyla mücadele kapsamında yapılan istihbarı çalışmalar sonunda, Bingöl merkezli Diyarbakır, Bursa ve İstanbul'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 3 kişi tutuklandı. Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:
"Genç ilçesi kırsal alanında örgütlü olarak uyuşturucu madde (hint keneviri) imal ve ticareti yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik, Genç Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Diyarbakır, Bursa, İstanbul illerinde 6 ayrı adreste eş zamanlı icra edilen operasyon neticesinde; 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış firari olarak aranan 2 şüphelinin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir. İl Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçlarıyla mücadele kapsamında yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde; Genç ilçesi kırsal alanında örgütlü olarak uyuşturucu madde (hint keneviri) imal ve ticareti yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik, Genç Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Diyarbakır, Bursa, İstanbul illerinde 6 ayrı adreste eş zamanlı icra edilen operasyon neticesinde; 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış firari olarak aranan 2 şüphelinin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir. Yakalanan 5 şüpheliden 3'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, 2 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır."
Açıklamada, İstanbul'da polis karakolundan firar eden bir kişinin Bingöl'de yakalanarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildiği belirtilirken, şu bilgilere yer verildi:
"Adli aramalarda; İstanbul'da polis karakolundan firar eden ve 'görevi yaptırmamak için direnme, uyuşturucu madde imal ve ticareti yapmak, konut dokunulmazlığını ihlal ve hırsızlık' olmak üzere 5 ayrı suçtan aranan bir şüpheli yakalanarak Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nca ilimiz genelinde uyuşturucu veya uyarıcı madde ile mücadeleye aralıksız devam edilmektedir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: