Bingöl Okuma Salonu’nun Kutlu Doğum Coşkusu

Bingöl Belediyesi okuma salonlarındaki öğrencilerin, Kutlu Doğum Haftası programı büyük ilgi gördü.Bingöl Belediyesi Kültür ve...

Bingöl Belediyesi okuma salonlarındaki öğrencilerin, Kutlu Doğum Haftası programı büyük ilgi gördü.

Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren okuma salonları öğrencilerinin hazırladığı kutlu doğum programı büyük bir ilgiyle izlendi. Programda katılımcılara gül ve gül suyu ikram edildi.

Okuma salonları tarafından düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ programına; Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Mülkiye Başmüfettişi Adnan Kurtipek, Belediye Başkanı Serdar Atalay, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve veliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Okuma Salonları Müdürü Nurullah Işık, “Kutlu Doğum Ayı münasebetiyle okuma salonları olarak O’nu (S.A.V.) daha iyi anlamak ve sünneti seniyyesini öğrenip uygulama adına öğrencilerimiz ve velilerimizle birlikte O’nun (S.A.V.) hayatını anlatan, insanlığın iftihar tablosu Efendimiz ‘Sonsuz Nur’ adlı eseri okuyarak, yarışma düzenledik. Okuma salonlarımızı, belki Hz Muhammed (S.A.V.) gelir, ziyaret eder temennisi ile bir bayram havası ile hazırladık. Her gün bir sünnetini öğrenip yaşamaya gayret ettik. Resulullah’ın (S.A.V.) ruhuna bin 345 hatim okuduk. Ayrıca şiirler, mektuplar ve kompozisyonlar yazdık. Hz. Muhammed (S.A.V.) bir haftaya, bir aya sığmayacak kadar yüce bir Peygamber. Bundan dolayı O’nun (S.A.V.) öğretilerini hayatımızın her dakikasında yaşamalı, hayatımızı sünnetine uygun hale getirmeliyiz” dedi.

Eğitime verdiği destekten dolayı Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay’a teşekkür eden Işık, “İnsana yapılan yatırımın en önemli yatırım olduğunu her fırsatta dile getiren, Bingöl’ün eğitimi için maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay başta olmak üzere, Valimize, İl Milli Eğitim Müdürümüze, hayırsever iş adamlarımıza ve en önemlisi gecesini gündüzünü çocuklarımızın eğitimine harcayan fedakar öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Hazırlanan şiirler, sema gösterisi, ilahilerle devam eden programda öğrenciler Kürtçe mevlid okudular. ‘Necaşi ve İslamiyet’ konulu tiyatro oyunu, seyircilere duygulu anlar yaşattı.

Ayrıca program sonunda; siyer, kompozisyon, şiir ve mektup dalında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Güvençer, “Allah’ın bir lütfü olarak bize gönderilen Hz. Muhammed’i (S.A.V.) her zaman anıp, sünnetini yaşayarak hizmet etmemiz gerekiyor. Bu güzel geceyi bize yaşattığı için Cenab-ı Allah’a şükürler olsun. Sayın Başkanımız; Bingöllü insanların itimat ederek vekalet verdiği kişi olarak, elbette şahsı için ama şahsından ziyade Bingöllülerin muazzez vekaletinin verdiği ağır mesuliyet şuuruyla bir şeyler yapmaya gayret ediyor. İlme verdiği büyük desteklerinden ötürü Belediye Başkanımız Serdar Atalay’dan Allah Razı olsun diyorum” dedi.

Eğitime verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Serdar Atalay’a plaket verildi. Başkan Atalay plaketini Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in elinden aldı.

Reklam
Reklam

Program hafız Alper Kanderun hocanın okuduğu dua ile son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: