Bingöl'de 125 kilo patlayıcı bulundu

Bingöl-Elazığ karayolunda 4 adet 12 kilogramlık büyük tüp, 1 adet düdüklü tencere içinde 125 kilogram Potasyum nitrat bulundu.

Bingöl-Elazığ karayolu Kurudere Köyü mevkiinde 4 adet 12 kilogramlık büyük tüp, 1 adet düdüklü tencere içerisine yerleştirilmiş 125 hilogram Potasyum nitrat ile 1,3 kilogram C-4 patlayıcı madde ele geçirildi.

Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada, bir istihbaratı değerlendiren emniyet güçleri tarafından Kurudere bölgesinde Bingöl-Elazığ karayolu üzerinde arama yapıldı.

Açıklamada, “Yapılan aramada, karayolu üzerinde bulunan köprü menfezi altında PKK mensupları tarafından daha önce yerleştirilen ve patlatılmak üzere tuzaklanarak gizlenmiş vaziyette 4 adet 12 kilogramlık büyük tüp ve 1 adet düdüklü tencere içerisine yerleştirilmiş toplam 125 kilogram Potasyum nitrat ile 1.3 kg C-4 patlayıcı madde ele geçirildi. Olay ile ilgili adli süreç başlatılmış olup, arama ve tarama faaliyetlerine devam edilmektedir” denildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz