Bingöl'de bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır?

Ramazan Bayramı heyecanı Bingöl halkını sardı. Bugün son oruçların tutulduğu Ramazan ayından sonra yarından itibaren üç gün bayram sevinci yaşanacak. Yarın sabah bayram namazı ile başlayacak Ramazan Bayramı hazırlıkları devam ediyor. Diyanet ise il il bayram namazı vakitlerini açıkladı. Bu yüzden Bingöllüler bayram namazı vaktini merak ediyor. Peki Bingöl'de bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı farz mıdır? İşte Bingöl bayram namazı vakti...

Bingöl'de bayram namazı saat kaçta kılınacak? Yarın sabah bayram namazı ile başlayacak Ramazan Bayramı için Bingöllüler heyecan içinde. Bayram hazırlıkların devam ettiği Bingöl'de bayram namazı vakti merak ediliyor. Peki Bingöl'de bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı farz mıdır? İşte Bingöl ve diğer illerin bayram namazı vakitleri...

BİNGÖL'DE BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Her sene iki kere kılınan bayram namazları öncesinde ezan okunmadığı için Bingöl halkı, bayram namazı saat kaçta merak ediyorlar.

Reklam
Reklam

Bingöl bayram namazı vakti: 05:38

Diğer illerimiz için bayram namazı saatlerini aşağıdaki bağlantıdan öğrenebilirsiniz.

Tüm illerin bayram namazı saatleri için tıklayınız

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazı kılınışı

Bayram Namazı nın Kılınışı Birinci Rek'at:

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

ikinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.

Reklam
Reklam

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:

6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden

(birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur. Kurban bayramı namazının kılınışı da bunun gibidir. Sadece niyeti değişiktir.

BİNGÖL'DE BAYRAM NAMAZI KILABİLECEĞİNİZ CAMİLER

Ulu Camii
Kiğı Camii
Kültür Camii
Hacılar Camii
Hacı Hasip Camii
Fatih Camii
Saray Camii
Bahçelievler Camii
Mirzan Camii
Hacı Hıdır Camii
Yeni Mahalle Camii
Y. Akpınar Camii
Selahattin Eyyubi Camii
Uzunvasat Camii

Reklam
Reklam

RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI

Mübarek Ramazan Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun. Allah tüm inananlara nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin.

Bir bayram gülüşü savur göklere, eski zamanlara gülücükler getirsin öyle içten samimi, gözyaşlarını bile tebessüme çevirsin. İyi Bayramlar.

Bir Ramazan Bayramı daha geldi. Bu bayramın öncelikle milletimize, İslam alemine ve de insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan diliyoruz. Kardeşliğin doğduğu, sevgilerin birleştiği, belki durgun, belki yorgun, yine de mutlu, yine de umutlu, yine de sevgi dolu nice bayramlara..

Bugün Bayram! Mübarek Ramazan Bayramı Tüm insanlar birbirlerine daha çok yakınlaşsın, dargınlıklar ortadan kalksın, kardeşlik ve dostluk duyguları daha da kuvvetlensin. Tüm insanlar neşe ve mutluluk denizinde yüzsün. Bugün sevinç günü, kederleri bir yana bırakıp mutlu olalım. Ramazan Bayramı’nı doya doya yaşayalım. Hayırlı bayramlar.
Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan Ramazan Bayramınız mübarek olsun. Bu değerli Ramazan Bayramında, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.

Reklam
Reklam

BAYRAM NAMAZI FARZ MIDIR?

Hanbelî mezhebinde kuvvetli olan görüşe göre bayram namazı farz-ı kiffaye, Şâfiî ve Mâlikîler’e göre ise müekked sünnettir. İster vacip, ister sünnet kabul edelim hangi mezhepten olursak olalım müslümanların kaynaşmasına, görüşmesine vesile olan bayram namazlarına iştirak etmekte fayda ve sevap vardır. Şâfiîler’e göre bayram namazının cemaatle kılınması daha faziletlidir. Fakat, tek başına hutbesiz olarak da kılınabilir. Bu yüzden yolcular ve kadınlar da bu namazı tek başına kılabilir.

Anahtar Kelimeler: