Bingöl'de Bulunan Olimpiyat Çocukları, Vali Ve Belediye Başkanını Ziyaret Etti

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın...

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Uluslararası Dil ve Kültür Festivali kapsamında düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları'nın Bingöl etkinliği sonrasında ilde bulunan öğrenciler, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ve Belediye Başkanı Serdar Atalay'ı ziyaret etti.

Bingöl Girişimci İşadamları Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Dil ve Kültür Festivali sonrasında ilde bulunan çocuklar Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan'ı ziyaret etti. Vali Taşyapan, gelen heyeti ayakta karşılayarak hepsi ile tek tek tokalaştı. Öğrencilerle sohbet eden Taşyapan, öğrencilerin geldikleri ülkeler hakkında bilgi aldı. Şarkı yarışması finalistlerinden Azerbaycanlı Ayhan Bünyadzade ise bir ilahi söyledi. Daha sonra heyet sorumlusu öğretmene teşekkür eden Taşyapan, "Aslında çocuklarımıza sadece Türkçe'mizi öğretmiyorsunuz, dilimizin yanı sıra kültürümüzü de öğretiyorsunuz." dedi.

Reklam
Reklam

Belediye Başkanı Serdar Atalay ise Dil ve Kültür Festivali sloganı olan 'Evrensel Barışa Doğru' cümlesine vurgu yaparak; " İnşallah bu çocuklar, kendi devletlerinin değişik kademelerinde görev alıp, Türkiye adına lobi faaliyeti yürüteceklerdir. Bu aslında ülkemizin çok ciddi bir potansiyelini de dünya hinterlandına taşımış oluyor. Burada hem bu çocukların iyi bir insan olması adına hem de Türkiye dostu bir birey olarak yetişmesi ülkemiz adına ciddi bir kazanım olarak geri dönecektir." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bingöl Valisi Taşyapan ve Belediye Başkanı Atalay kendilerini ziyaret eden heyete hediyeler vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: