Bingöl'de çatışma: 1 şehit

Bingöl'ün Genç ilçesi Kavaklı köyü kırsalında güvenlik kuvvetleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada 2 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilirken, 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 3 köy korucusu yaralandı.

SİİRT VE BİTLİS'E ASKERİ SEVKIYAT

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yaptığı açıklamada güvenlik güçlerinin arama tarama faaliyeti esnasında bir grup terörist ile karşılaştığını ve 'teslim ol' çağrılarına ateş ile karşılık verilmesiyle çatışma yaşandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Vali Balkanlıoğlu, "Geçtiğimiz günlerde 2 askerin şehit edilmesinin ardından güvenlik güçlerimiz tarafından bölgede arazi arama tarama faaliyetleri başlatılmış ve bu kapsamda Genç ilçesi Kavaklı köyü kırsalında bir grup PKK'lı terörist ile karşılaşılmıştır. Güvenlik kuvvetlerinin 'teslim ol' çağrılarına ateş ile karşılık verilmesi ile başlayan çatışmada 2 terörist silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirilirken, 1 uzman çavuş şehit olmuş, 1 astsubay, 1 uzman çavuş ve 3 geçici köy korucumuz yaralanmıştır. Teröristlerle bölgede sıcak çatışmalar zaman zaman devam etmektedir. Yapılan operasyonda terör örgütüne ait bir sığınakta çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. Bölgemizde terör örgütünün kökü kazınana kadar operasyonlarımız devam edecektir" dedi.

Çatışmada, Uzman çavuş Mustafa Uğureri (27) şehit olurken, Uzman çavuş Gökhan Aygün, Astsubay Beşir Zeytin, köy korucuları Abdurahman Kalen, Abdullah Tarakçı ve Fikri Dinç yaralandı. Şehit uzman çavuş için bugün saat 14.00'de Elazığ Asker Hastanesi'nde tören düzenlenecek.

Reklam
Reklam

Çatışmada yaralanan 5 kişinin helikopterle Elazığ Askeri Hastanesi'ne sevk edildiği belirtilirken, bölgede başlatılan operasyonların tüm hızıyla sürdüğü açıklandı.