Bingöl'de çığ düştü

Bingöl'ün Solhan ilçesinde çığ düşmesi sonucu ilk belirlemelere göre bir kişi kar altında kaldı.

Solhan ilçesi Gençtavus köyü Alaca mezrasında çığ düştü. Mezrada ikamet eden geçici köy korucusu Recep Orman'ın çığ altında kaldığı belirtildi.

Solhan Kaymakamı Yaşar Aksanyar, saat 13.00 sıralarında kendilerine haber geldiğini ve bölgeye ulaşmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Aksanyar, "Gençtavus köyü Alaca mezrasında çığ düştüğü ve Recep Orman isimli korucumuzun çığ altında kaldığı haberi bize ulaştı. Bu haberi Gençtavus köyü muhtarı bize verdi. Şahsın oğlu telefonla muhtarı arayıp babasının çığ altında kaldığını söylemiş. Çığın geldiği yer riskli bir bölge. Bölgeye ulaşım mümkün değil. İş makineleri ile çalışma başlattık. Ancak çığın düştüğü bölge, iş makinelerinin açacağı yoldan bir süre yürüyerek gidilebilecek bir bölgedir. Hemen koordinasyon yaptık, jandarma ve AKUT ekipleri ile bölgeye ulaşmaya çalışıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birim Şefi Ahmet Ateş ise kendilerine haber geldiğini ve jandarma ekipleri ile birlikte askeri bir helikopterle olay yerine bir ekip gönderdiklerini söyledi.