Bingöl’de Evde Bakıma Aylık 1.4 Milyon Tl

Aile ve Sosyal Politikalar Bingöl İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, nisan ayı itibariyle aylık 1...

Aile ve Sosyal Politikalar Bingöl İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, nisan ayı itibariyle aylık 1 milyon 373 bin TL ‘Özürlü Evde Bakım’ yardımının yapıldığını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Çakan, Aile ve Soysal Politikalar Bakanlığı’nın ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de sosyal hizmet ve sosyal yardımlarının düzenli bir şekilde devam ettiğini söyledi. Çakan, “Her geçen gün artan yeni ihtiyaç gruplarına yönelik hizmet standartları geliştirilmekte ve ihtiyaç sahiplerine yardım edilmektedir. Bu doğrultuda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak Nisan 2013 ayı itibariyle aylık 1 milyon 373 bin 481 TL Özürlü Evde Bakım için, aylık 316 bin 618 TL de ayni-nakdi yardım için dezavantajlı gruplara parasal yardımda bulunulmuştur. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü olarak 2000-2013 yılları arasında 10 milyon 990 bin 353 TL dezavantajlı gruplar için nakdi yardımda bulunulmuştur. Ayrıca kişisel ya da herhangi bir yakının başvurusuyla, adli kurumların ihbarları ve telefon ihbarları da anında değerlendirilmekte, sosyal hizmet ve sosyal yardımların ihtiyaç sahiplerine ivedilikle ulaştırılması sağlanmakta ve kişilerin içinde yaşadıkları sosyal ortamda yeniden aktif olabilmeleri için kişiler maddi ve psiko-sosyal yönden desteklenmektedirler” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: