Bingöl’de Fırıncılara Hijyen Eğitimi

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kent merkezinde unlu mamuller üreten ve satan...

Bingöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından kent merkezinde unlu mamuller üreten ve satan işletmelere yönelik mevzuat ve genel hijyen eğitim toplantısı yapıldı.

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Gıda ve Yem Şube Müdürü Ercan Kaplan, bu tür toplantıların esnafın sorunlarını anlama ve çözüm üretme açısından çok önemli olduğunu söyledi. Kaplan, “Geçen yıl yapılan mevzuat değişikliğiyle denetimlerde numune alınarak fırıncılar için gramaj ve asgari tuz miktarı, pastaneciler içinde mikrobiyolojik kriterler büyük önem taşıyor” dedi. Gıda mühendisleri Adem Emir ve Fatih Temel de, toplantıda gıda mevzuatı, üretim yerinin taşıması gereken koşullar ve iş yeri çalışanları tarafından uyulması gereken hijyen kuralları konularında sunum yaptı.

Reklam
Reklam

Sunumun ardından memnuniyetlerini dile getiren fırın ve pastane çalışanları, bu tür toplantıların ve denetimlerin önemli olduğunu belirterek haksız rekabetin oluşmaması için denetimlerin devlet eli ile sıklıkla yapılmasının esnafın kazancına olacağını ifade ettiler. Katılımcılar, denetimler hususunda her türlü yardıma hazır olduklarında sözlerine eklediler. Toplantıya Gıda ve Yem Şube Müdürü Ercan Kaplan, gıda mühendisleri Adem Emir ve Fatih Temel, fırıncılar ve pastaneciler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: