Bingöl’de Gerginlik Sürüyor

Bingöl’de bir araya gelen ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı'na saldıran kalabalık, bina...

Bingöl’de bir araya gelen ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı'na saldıran kalabalık, bina önünde parti tabelasının indirilmesini beklerken, polisin de müdahale ettiği olaylar sırasında hafif yaralanan 8 kişi hastaneye kaldırıldı.

Öğle saatlerinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, Genç Caddesi üzerindeki bir pasajın ikinci katında bulunan BDP Bingöl İl Başkanlığı binasına saldırmış, partide bulunanlarla kalabalıkla karşılıklı olarak taş, sopa ve sandalyelerin kullanıldığı büyük bir kavga yaşanmıştı. Polis, çeşitli sloganlar atarak bina önünden ayrılmayan ve parti tabelasının indirilmesini isteyen kalabalığa tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Yaşanan olaylar sırasında hafif yaralanan 8 kişi Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Parti tabelası indirilinceye kadar bölgeden ayrılmayacakların söyleyen kalabalığın kararlılığı sürürken, şehir merkezindeki gerginlik ise sürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: