Bingöl’de Kanalizasyon Hattı Çalışması

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, altyapı projesi kapsamında yürütülen kanalizasyon çalışmalarının yüzde 76 oranında tamamlandığını...

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, altyapı projesi kapsamında yürütülen kanalizasyon çalışmalarının yüzde 76 oranında tamamlandığını belirterek, “147 kilometrelik kanalizasyon hattı döşenerek 2 bin 100 adet binanın bağlantısı yapıldı ve yeni şebekeye aktarılarak faaliyete geçirilmiştir” dedi.

Kaleönü, İnönü ve Kültür mahallelerinde kanalizasyon şebeke hatlarının tamamının bittiğini ve çalışmaların belirlenen program çerçevesinden daha hızlı yürütüldüğünü belirten Başkan Atalay, “Çalışmalar kapsamında 147 kilometrelik kanalizasyon hattı tamamlandı. 2 bin 100 adet binanın kanalizasyon bağlantısı, yeni yapılan şebekeye aktarılarak faaliyete geçirildi. Ayrıca 500-600 ve 800 milimetre çapındaki ana taşıyıcı hatlarda tamamlanarak devreye girdi” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Atalay, projede yer alan yağmursuyu çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Yağmursuyu hattı kanalizasyon projesi kapsamında olup, 400 milimetrelik borulardan başlamak suretiyle bin 200 milimetrelik boru çapına kadar beton ve betonarme borularla yağmursuyu hatları yapılarak derelere deşarj edilmektedir. Kültür Mahallesi’nde yağmursuyu kanalları tamamlanmış, Düzağaç Mahallesi’nde Devlet Hastanesi önünden geçen bin milimetre ve 800 milimetre çapındaki yağmursuyu hattı bitirilmiştir. Bu bölgede atık su kanalı çalışmalarına devam edilmektedir. Kent merkezine doğru yağmursuyu ve atık su kanallarının yapımına Kültür Caddesi güzergahında devam etmektedir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: