Bingöl'de Şehit Olan Er Savaş Topal'ın Cenazesi, Samsun'da Toprağa Verildi

Terör örgütü PKK militanlarının izinden dönen silahsız ve sivil askerleri taşıyan konvoydaki otobüslerden birine uzun...

Terör örgütü PKK militanlarının izinden dönen silahsız ve sivil askerleri taşıyan konvoydaki otobüslerden birine uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırması sonucu şehit olan er Savaş Topal (20), memleketi Samsun’a getirildi. Bingöl- Muş karayolunun 16’ncı kilometresindeki Kardeşler köyü yakınlarında gerçekleşen saldırıda şehit 10 Mehmetçik’ten biri olan Topal, Alaçam ilçesine bağlı Yenice köyünde toprağa verildi.

Elazığ’dan, Muş ve Van’a giden silahsız ve sivil kıyafetli 200 askerin bulunduğu konvoydaki otobüslerden birine isabet eden roketatarlı saldırıda 10 asker şehit olmuş, 70 asker de yaralanmıştı. Bir hafta önce izne gelip Samsun’daki amcasını ziyaret eden şehit er Savaş Topal’ın terhisine 4 ay kalmıştı. İstanbul Esenyurt’ta yaşayan Halil ve Emine Topal çiftinin 4 çocuğundan biri olan ve sivil hayatta tekstil işinde çalışan şehit Topal’ın, aynı zamanda evin tek oğlu olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Askeri uçakla Samsun Çarşamba Havaalanı'na getirilen şehit Er Savaş Topal’ın naaşı, cenaze aracıyla önce Alaçam ilçesi Yukarı Elma köyündeki baba evine getirildi. Burada helallik alınmasından sonra şehidin naaşı, Yenice köyü camiine götürüldü. Anne Emine Topal ayakta güçlükle dururken, baba Halil Topal ise cenaze töreni boyunca metanetini korudu. Cenaze törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şehit ailesine taziyelerini ileterek, sabırlı olmalarını istedi.

Şehit Er Savaş Topal’ın cenaze törenine Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, Mustafa Demir, Ahmet Yeni, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yenice Camii'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazıyla şehit er Savaş Topal, son yolculuğuna gözyaşlarıyla uğurlandı. Şehit Topal, Yenice köyü mezarlığında toprağa verildi.

Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çelenk gönderdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz