Bingöl'deki canlı bombacıya yardım eden terörist yakalandı

Bingöl'de geçen yıl 3 kişinin öldüğü 20 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısını gerçekleştiren Nazlı Görer'e...

Bingöl'de geçen yıl 3 kişinin öldüğü 20 kişinin yaralandığı canlı bomba saldırısını gerçekleştiren Nazlı Görer'e yardım ve yataklık ettiği belirlenen Erdal T. isimli örgüt mensubu yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar sonucu, canlı bomba olan Rohani kod adlı Nazlı Görer'i Bingöl'e getirerek, gerekli olan keşif çalışmalarını yapan ve eylemin gerçekleşmesi için her türlü yardımı yaptığı belirlenen Erdal kod adlı E.T. yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Yakalanan teröristin 2004 yılında örgüte katıldığı, bu süreç içerisinde Bingöl'deki hava alanı inşaatına yapılan eylemlerde dahil olmak üzere bir çok silahlı saldırı eylemlerine katıldığı öğrenildi. Ticari bir taksi içerisinde yakalanan teröristin üzerinde silah ve el bombaları bulundu.

Reklam
Reklam

Bingöl'deki geçen yıl 29 Ekim'de meydana gelen olayda anne Hatice Belgin canlı bombanın üzerine atlayarak büyük bir faciayı önlemişti. Toplam 20 kişinin yaralandığı saldırıda Hatice Belgin ve Mehmet Cibik olay yerinde, yoğun bakıma alınan Veysel Belgin ise hastanede hayatını kaybetmişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz