Bingöl’deki Cinsel İstismara Tepkiler

Bingöl’de 2011 yılından itibaren çeşitli tarihlerde E.A. (16) isimli kıza cinsel istismarda bulundukları ve tecavüz...

Bingöl’de 2011 yılından itibaren çeşitli tarihlerde E.A. (16) isimli kıza cinsel istismarda bulundukları ve tecavüz ettikleri iddia edilen uzman çavuşların bir üst mahkemenin kararıyla tahliye edilmesine tepkiler devam ediyor.

Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Memur-Sen Bingöl Şubesi Başkanı Mücahit Çelik, insanların mal, namus ve can emniyetlerinin teminatı olması gereken kamu görevlilerin cezaları basit adli bir vaka olarak değerlendirmemeleri gerektiğini söyledi. Küçük bir kıza yapılan iğrenç eylemin sorumlularının derhal gerekli cezalara çarptırılması gerektiğine dikkat çeken Çelik, ”Devlet adına orada bulunanların yaptıkları her hata kamuoyunca devlete mal edileceğinden, devlet yetkilileri buna göre gereken hassasiyeti dikkate almalıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Cinsel istismar cezalarının artması için gereken yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini de belirten Çelik, ”Beş kamu görevlisi aynı eylemi defalarca yapıyorsa bunun altında yatan farklı nedenler olabileceğini düşünüyoruz. Bunlar ya kendi adaletlerine güveniyorlardı ya da olayı kapatacaklarını düşünüyorlardı. Her türlü insani inanç ve değerden yoksun bu zavallıların insanlığın vicdanını rahatlatacak cezayı almaları için Memur-Sen olarak takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: