Bingöl’den Suriye İçin Yardım Kampanyası

BİNGÖL (İHA) – Bingöl’de, aralarında BDP İl Başkanlığı’nın da bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları tarafından...

BİNGÖL (İHA) – Bingöl’de, aralarında BDP İl Başkanlığı’nın da bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları tarafından Suriye için yardım kampanyası başlatıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi’nde düzenlenen basın açıklamasıyla startı alan kampanyaya İHD Bingöl Şubesi, BDP İl Başkanlığı, KESK’e bağlı sendikaların il temsilcilikleri, Makine Mühendisleri Odası İl Temsilciliği, İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilciliği, Bingöl Üniversitesi Öğrenci Derneği (BÜO-DER), Meya-Der İl Temsilciği’nin destek verdiğini ifade eden İHD Şube Başkanı Mehmet Can İnce, hem insani hem de politik olarak büyük kayıplara yol açan savaşın Suriye’de halkları ciddi bir trajediye sürüklediğini söyledi. İnce, “Bunun yanında Suriye Kürt bölgesi, kendi öz gücüne dayalı, halkların ve farklı inançların kendi öz yönetimi temelinde örgütlenmiş, bu iç savaş ortamında bir ‘Barış Adası’ konumunda bir alan olarak öne çıkmıştır. Fakat bu barış adası hem Suriye’nin mevcut diktatörlük rejimi tarafından hem de muhalefet görünümlü ve rejimden farklı bir yönetim amacı olmayan güçler tarafından tehdit edilmektedir. Suriye Kürt bölgesine insani yardım götürmek ve bunun önündeki engellerin kaldırılmasını talep etmek her şeyden önce insani bir tutumdur. Bölgemizde çok yoğun bir yardım kampanyası başlamış bulunmaktadır. Biz sivil toplum örgütleri olarak bu yardım kampanyasının Bingöl’de de startını vermiş bulunuyoruz. Öncelikli ihtiyaç malzemeleri kuru bakliyat, un, pirinç, yağ, çay, şeker, çocuk bezi, çocuk maması, kadın ihtiyaç malzemeleri, ağrı kesici, antibiyotiktir. Şu an yardımların toplanacağı depolar ayarlanmış, komisyonlar görevlendirilmiştir. Bu konuda bütün kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: