Bingöl’ün içme suyu şebekesi ihaleye çıkıyor

Kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerini yenilemek için önemli bir proje yürüten Bingöl Belediyesi, şehir için...

Kanalizasyon ve yağmur suyu şebekelerini yenilemek için önemli bir proje yürüten Bingöl Belediyesi, şehir için hayati önem taşıyan bir adım daha atıyor. Bingöl’ün tarihi sorunlarından biri olan içme suyu şebekesi ve isale hattı yenileniyor. Belediye Başkanı Serdar Atalay, içme suyu şebekesi ve isale hattı ihalesinin 22 Aralık 2011 tarihinde yapılacağını duyurdu.
Yapılacak ihale ile Bingöl’ün içme suyu ihtiyacını karşılayan Kürük, Metan ve Mirzan su kaynaklarının şebeke dağıtımının yapılacağını belirten Serdar Atalay, İçme suyu projesinin skala sistemi ile yapılacağını, bu sayede su kaçağının önüne geçileceğini ve kayıp oranının sıfırlanacağını kaydetti. Atalay, "Proje hızla tamamlanacak. Yapım işi, sözleşme imzasından sonra 600 takvim gününde teslim edilecek." dedi. Toplam 245 kilometre şebeke ve isale hattının döşeneceğini ifade eden Atalay, "Metan isale hattında yaklaşık 15 kilometre Düktil boru, 6 kilometre poliüreten HDPE boru, Mirzan isale hattında 2.460 metre HDPE boru, şehir şebekesinde 222 kilometre HDPE boru kullanılacaktır. 4 adet betonarme gömme depo yapılacak. İşin teknik özellikleri ve diğer ayrıntılar sözleşme ekinde yer alan ve ihale dokümanını oluşturan belgelerde düzenlenmiştir." dedi.
İçme suyu şebekesi ve isale hattının organize sanayi bölgesine kadar götürüleceğini söyleyen Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, yaklaşık 300 bin nüfusa yetecek içme suyu temin edileceğini vurguladı. Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yapılacak Kürük İsale Hattı’ndan 360 lt/sn, Metan İsale Hattı’ndan 50 lt/sn, Mirzan İsale Hattı’ndan 20 lt/sn olmak üzere toplam 430 lt/sn su şehir şebekesine akıtılmış olacak. Buda yaklaşık 300.000 nüfusa yetecek miktarı oluşturacak. Bingöl’ün gelecek 40-50 yılına hitap edecek tarzda planlama yaptık. Bingöl’ün tümünü kapsayacak şekilde projelendirildik. İhale tüm halka ve basına açık bir şekilde yapılacak. İhale sürecinin sonunda da inşaata başlanacak ve bitince şehrimiz asbest borulardan kurtulmuş olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz