Binin Üzerinde Dul, Sydv'ye Müracaatta Bulundu

Eşi ölen dul bayanlara yönelik yapılan nakdi yardımlardan faydalanmak için, Adıyaman'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma...

Eşi ölen dul bayanlara yönelik yapılan nakdi yardımlardan faydalanmak için, Adıyaman'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na binin üzerinde dul bayan müracaat etti.

Hükümet tarafından iki ay önce çıkartılan ve eşi ölen dul bayanlara nakdi yardım yapılmasıyla ilgili, Adıyaman'dan bin 75 kişi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurdu. Mütevelli heyeti tarafından başvuruda bulunan kişilerden 938'inin karara bağlandığı ve 137 kişinin başvurularının merkezi ve hane ziyaretleri incelemelerinin devam ettiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Valilikten ayrıca, vakfa 2012 yılı Ocak, Şubat, Mart aylarında 10 bin 801 işlem yapıldığı, 911 bin 200 TL ayni ve nakdi yardım yapıldığı, 2012 yılı için 12 bin 700 ton kömür istenerek, 21 bin aileye dağıtım yapılacağı öğrenildi.

2012 yılı Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında 16 bin 441 başvurunun alındığını, 14 bin 897 kişinin başvurusunun değerlendirildiği ifade edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: