Binin Üzerine Sabıkası Olan Zanlı Kumluca'da Yakalandı

Türkiye'nin değişik illerinde internet üzerinden vatandaşları dolandıran ve binin üzerinde sabıkası olduğu belirlenen zanlı, Kumluca ilçesinde polis ekiplerince yakalandı.

Türkiye'nin değişik illerinde internet üzerinden vatandaşları dolandıran ve binin üzerinde sabıkası olduğu belirlenen zanlı, Kumluca ilçesinde polis ekiplerince yakalandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türkiye'nin çeşitli illerinde internet üzerinden dolandırıcılık suçu işlediği belirlenen M.Ç'nin (30) son olarak Kumluca'da bir vatandaşa ait bilgileri kullanarak bir bankanın ATM'sinden para çektiği tespit edildi.

Yaklaşık 15 gün boyunca teknik ve fiziki olarak M.Ç'yi takip eden, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis ekipleri, bu sürede zanlının ilçedeki internet kafelerden başkalarının internet hesaplarına girerek banka hesap bilgilerini öğrendiğini, cep telefonuyla da bankacılık işlemleri ve para transferi yaptığını belirledi.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, zanlıyı ilçe merkezinde gözaltına aldı. M.Ç'nin emniyette yapılan kimlik tespitinde, Türkiye'nin değişik illerinde binin üzerinde sabıkasının bulunduğu, ayrıca hakkında 80 ayrı davadan yakalama kararı olduğu anlaşıldı.

"Bilişim sistemi, banka ve kredi kurumlarını kullanmak suretiyle dolandırıcılık" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Muhabir: Mehmet Çakmak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: