Binlerce Öğrenci Rahmet Peygamberi Ile Ilgili Bilgilerini Sınadı

Kahramanmaraş Elbistan’da 9 bin 700 öğrenci, Müftülük Kutlu Doğum Platformu tarafından düzenlenen ‘Rahmet Peygamberi Hz....

Kahramanmaraş Elbistan’da 9 bin 700 öğrenci, Müftülük Kutlu Doğum Platformu tarafından düzenlenen ‘Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (SAV)’i Tanıyalım’ konulu sınavda ter döktü.

26 okulda ve 600 görevlinin gözetiminde yapılan sınav, üniversite giriş sınavlarını aratmadı. Sınavdan dakikalar önce okul bahçesinde toplanan aileler ve minik öğrencilerin oldukça heyecanlı oldukları gözlerden kaçmadı. 4 ayrı kategoride gerçekleştirilecek sınavda her kategoride 63 soru yer aldı. Öğrenciler, sınıflarına göre ayrı ayrı okullarda sınava girdi. Öğrencilere sınav öncesi yapması gerekenler gözetmenler tarafından tek tek anlatıldı. Öğrenciler, sınıflarda soruları cevaplamak için ter dökerken aileleri de okul bahçesinde dua etti.

Reklam
Reklam

Sabah ilk oturumunda 2, 3, 4, 5’inci sınıflar, ikinci oturumda ise 6, 7, 8 ve liseler sınava alınırken, öğrencilere 1 saat 15 dakika süre verildi. Ödüllü kitap okuma yarışmasında Kutlu Doğum Platformu tarafından 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8’inci sınıfların birincisine dizüstü bilgisayar, 9, 10, 11 ve 12’inci sınıfların birincisine umre hediyesi, sivillere yönelik ve Kur’an kursu öğrencilerinin birincilerine ise tam altın hediye edecek.
Kutlu Doğum Platformu Başkanı Abdussamed Pat, öğrencilere seslenerek, “Hepimiz aynı Peygamber’in ümmetiyiz, hepimiz aynı Peygamber’i anıyoruz. Öyleyse bunu birlikte yapmaktan daha güzeli yok diye düşünüyorum. Peygamber Efendimiz'i okuyacağız, anlayacağız ve anlatacağız ve ödül kazanacağız. Efendimiz'in hayatını okuduğunuz gibi Ravza-i Mutahhara’sını da umre hediyesini kazanarak görürsünüz. Mescid-i Nebevi’ye giderek umre ödülünü kazanırsınız inşallah.” dedi.

Kutlu Doğum Platformu üyeleri katkılarından dolayı Kaymakam Metin Maytalman, Milli Eğitim Müdür Ramazan Çelik, sınavda okullarını öğrencilere açan okul müdürleri ve sınavın yapılmasından bitimine kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: