BİNSADER, Okuma Salonundaki Öğrencileri Sağlık Taramasından Geçirdi

Bingöl'de faaliyet gösteren Bingöl Sağlık Gönüllüleri Derneği (BİNSADER) okuma salonunda eğitim gören öğrencileri sağlık taramasından...

Bingöl'de faaliyet gösteren Bingöl Sağlık Gönüllüleri Derneği (BİNSADER) okuma salonunda eğitim gören öğrencileri sağlık taramasından geçirdi.

BİNSADER Başkanı Dr. Mehmet Sinan Abit koruyucu hekimlik yaptıklarını ifade ederek; '' Öğrencilerin hastalıkları hakkında tedbir almasını sağlıyoruz. Gerekli uyarılarda bulunduktan sonra öğrencilerimizi, hastalıkları ile ilgili nerelere müracaat etmeleri konusunda bilgilendiriyoruz. Ayrıca, öğrencileri kayıt altına alarak belirli aralıklarla hastalıklarının ne aşamada olduğunu tespit ediyoruz.'' şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin ağız ve diş sağlığı ile ilgilenen Dt. Fethullah Sarıdağ ise öğrencilerin genelinde diş çürüklerinin olduğunu söyleyerek; '' Ne yazık ki vatandaşlarımızın genelinde diş doktorlarına karşı bir fobi söz konusudur. Bunun en büyük sebebi ise düzenli olarak ağız ve diş kontrolünü yapmamamızdır. Zamanında kontrolden geçmiş olsak, bu fobimiz de ortadan kalkacaktır. Öğrencilerimizin çoğunda diş çürükleri görülmektedir. Bunun başlıca sebebi ise düzenli olarak dişlerimizin temizliğini yapmamaktır. Konuyla ilgili öğrencilerimizi diş temizliği hakkında bilgilendirdikten sonra çürükler için de gerekli yönlendirmeleri yapıyorum.'' dedi.

Sağlık taramasından geçen öğrenciler ise bu uygulamanın kendilerini memnun ettiğini ifade etti. Öğrencilerden Büşra Turgutalp; '' Normalde diş doktorundan çok fazla korkuyordum. Ama bu Doktor amcamızı gördükten sonra korkmamın yersiz olduğunu anladım. Benim ağzımda çürük yoktur. Ama düzenli olarak dişimi fırçalamıyordum. Bundan sona düzenli olarak fırçalayacağım.'' ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: