BİNSADER Üyeleri Sağlık Çalışanlarıyla Yemekte Buluştu

Bingöl'de faaliyet gösteren Bingöl Sağlık Gönüllüleri Derneği (BİNSADER) üyeleri, Tıp Bayramı nedeniyle meslektaşlarıyla yemekte buluştu.Bingöl'de...

Bingöl'de faaliyet gösteren Bingöl Sağlık Gönüllüleri Derneği (BİNSADER) üyeleri, Tıp Bayramı nedeniyle meslektaşlarıyla yemekte buluştu.

Bingöl'de faaliyet gösteren BİNSADER Başkanı Dr. Mehmet Sinan Abit, Tıp Bayramı nedeniyle buluştuklarını ve faaliyetlerinin her geçen gün artacağını ifade ederek, ''Derneğimiz, 2012 yılının Mart ayında faaliyete girmesine rağmen, birçok görevi üstlenmiştir. Farklı sağlık konularında bilgilendirme seminerleri yapıldı. Okuma salonunda eğitim gören yoksul çocuklara sağlık taraması yapıldı ve belirli aralıklarla taramalar, kontroller devam etmektedir. Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu (GUSAF) üyesi olan derneğimiz, sağlık yardımına yeterince ulaşamayan insanlara tıbbi yardım götürmeyi amaçlamıştır.'' şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Uganda'dan gelen Op. Dr. Necdet Kızılkaya ise Uganda'da yapılan sağlık kompleksinden bahsederek, ''Oralarda yaşanan sağlık sıkıntılarını bir nebze çözebilmek adına bu tür bir hastane kuruyoruz. Amacımız, sağlık yardımına yeterince ulaşamayan insanlara tıbbi yardım götürmektir. Bizler de amacımıza uygun olarak bir hastanenin temelini attık ve inşallah en kısa süre içerisinde bitireceğiz.'' dedi.

Programa; Bingöl Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri M. Akif Güler, İl Sağlık Müdürü Abdullah Demir, Halk Sağlık Müdürü Vedat Soyiler, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, kurum amirleri ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: