BioFach 2013'ün Ardından

İZMİR (A.A) - Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Almanya'da düzenlenen dünyanın en büyük organik ürünler fuarı BioFach

İZMİR (A.A) - Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Almanya'da düzenlenen dünyanın en büyük organik ürünler fuarı BioFach 2013'e, milli organizasyonda yer alan 17 firma ile Türk organik sektörü tarihinin en büyük katılımını gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Türkmenoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı tarafından Koordinatör Birlik olarak atanan EİB'in, BioFach 2013'e Türkiye milli katılım organizasyonunu gerçekleştirdiğini belirtti.

Bu yıl 26'ıncısı düzenlenen fuarda Türkiye'nin temsil edildiğini bildiren Türkmenoğlu, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"BioFach 2013'e Milli katılım organizasyonunda yer alan 17 firma ile Türk organik sektörü tarihinin en büyük katılımını gerçekleştirdik. Toplam 29 Türk firmasının yer aldığı fuarda, 4. Holde 382 metrekarelik geniş bir alanda katıldık. Türk firmaların ürün grupları temel olarak organik kuru meyve, kuru sebze, bakliyat, dondurulmuş meyve, fındık, makarna, un, zeytin, zeytinyağı, konserve gıda, meyve suyu ve konsantresinden oluştu. 40 metrekarelik restoran alanında tamamı organik ürünlerle yapılan geleneksel Türk yemekleri katılımcılardan ve ziyaretçilerden büyük beğeni aldı."

Türkiye'nin organik üretim ve ihracatında yıllık 250 milyon dolar ihracat yapan ülke konumuna geldiğini vurgulayan Türkmenoğlu, 2023 yılında 2,5 milyar dolar ihracat hedeflediklerini bildirdi.

Organik üretilen gıda, ekolojik mobilya, dekorasyon malzemeleri, kağıt ve kağıt ürünleri, bahçe ürünleri, tarımsal ve hayvansal ürünler, deri, takı, mücevherat, el işleri, hediyelik eşyalar, müzik enstrümanlarının sergilendiği fuarda, 129 ülkeden 2 bin 396 katılımcı firmanın stantlarını 41 bin 500 kişi ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Muhabir: Zeynep Hoşgörür

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: