Bir ALO ile 12 bin lirasını kaptırdı!

Ardahanlı vatandaşımız tam olarak 12 bin lira dolandırıldı.

Ardahan merkezde yaşanan olay onca uyarılara rağmen bu tarz tuzaklara düşen insanların sayısının bir hayli fazla oluşu hayret uyandırıyor. Ardahan merkezde olan olay ise yine telefonla ismini vermemizi istemeyen bir vatandaşımız tam olarak 12 bin lira dolandırıldı.

Kendisini arayarak polis olduklarını söyleyerek tam 12 bin lira istediler kişinin terörle ilişkilendirildiğini ve en fazla 30 dk içerisinde 12 bin lira yatırmadığı taktirde 2 saat sonra terörle mücadeleden ekiplerin gelip kendisini göz altına alacaklarını ve bu konuda ise kimseye herhangi bir bilgi vermemeleri taktirde sıkı sıkı tembihte bulunduklarını ifade eden vatandaşımız söylediklerini harfiyen yerine getirerek parayı söylenen hesap numarasına yatırdı.

Reklam
Reklam

Ardahan PTT şubesinden parayı yatırmalarını isteyen şebeke hemen şubeye giderek parayı yatırmak istedi ama şubedeki gişe görevlisi söylenen kişinin bir paravan isim olduğunu anlayarak bu parayı yatırmayın dolandırılıyorsunuz sözleri üzerine siz yatırın size kalmamış cevabını vererek gişe görevlisine parayı yatırdık dan sonra kendisini arayan kişiyi araması üzerine telefonun kapalı olduğunu görüyor ve içerisine kuşku düşerek PTT şubesine giderek parayı vermemeleri için talimat vermek isteyen mağdur aldığı ceva la sinir kırızi geçirerek polise suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: