Bir annenin acı kaderi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde henüz anne karnındayken evlatlık edindiği çocuğu özürlü çıkan Türkan Harmankaya (48), 9 yıldır, engelli oğlu Enes'in "anne" demesini bekliyor.

Özürlülere yönelik düzenlenen bir program için bilgi sahibi olmak amacıyla Konya'ya gelen Harmankaya, Beyşehir'de gurbetçi bir ailenin bağışladığı evde oturduklarını söyledi.

Yaklaşık 29 yıl önce Bayram Harmankaya ile evlendiklerinde çocuk sahibi olmayı istediklerini ancak 18 yıl bu özlemlerine kavuşamadıklarını ifade eden Harmankaya, "Sonunda bir çocuk sahibi olacağımı öğrendim. Çok mutlu olduk ancak bu uzun sürmedi. Bebeğim kan uyuşmazlığı nedeniyle ölü doğdu. Ondan sonra da çocuk sahibi olamayacağımız söylendi" dedi.

Reklam
Reklam

Evlatlık edinmeyi düşünürken bir kadının karnındaki bebeği bakamayacağı gerekçesiyle aldırmayı istediğini öğrendiğini ifade eden Harmankaya, şunları kaydetti:

"Çocuğu evlatlık alabileceğimi belirterek kadından aldırmamasını istedim. Teklifim kabul edilince bebeğin doğacağı günü iple çektim. 9 yıl önce bebeği kucağıma aldığımda dünyanın en mutlu kadını ben oldum. İnanılmaz duygular içindeydim. Büyük mutluluk ve heyecanla Enes adını verdiğimiz bebeğimizi büyütmeye başladık. Zamanla fiziksel gelişimini sürdüremediğini, çevresine tepki vermediğini fark ettim. Hemen Ankara'ya gittim. Oradaki muayenelerde bebeğimin anne karnındayken, geçirilen bir hastalık yüzünden engelli olduğunu öğrendim. Bana bebeğimin spastik olduğunu söylediler."