Bir annenin en acı anı

Kar sularının gölete dönüştürdüğü alana düşen ilköğretim 2. sınıf öğrencisi boğularak can verdi. Çocuğunun cesetini sudan çıkaran acılı annenin hali, cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Gecekondu semtlerinden Kazımyurdalan Mahallesi'nde meydana gelen olayda; Mehmet ve Katibe Yılmaz çiftinin 5 çocuklarından biri olan Abdurahmangazi İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi (12) Mensur Yılmaz'dan dün saat 11. 00 itibariyle haber alınamadı. Bunun üzerine aile durumu polise bildirdi. Daha sonra kayıp kaydı alınan Mensur Yılmaz'ın bulunması için arama çalışmaları başlatıldı. Bugün saat 10: 00 sıralarında aile mahallenin hemen altındaki su birikintisi bulunan göleti farketti.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine belediye ekipleri de çağırılaran bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Belediye ekiplerinin iş makinalarıyla göletten suyu boşaltma işlemini gerçekleştirdiği sırada oğlunun elini farkeden acılı anne Katibe Yılmaz, suyun içerisine atlayarak, oğlunun cesetiyle karşılaştı. Ağıtlar yakan anne Yılmaz, oğlunun cesetini sudan çıkararak, gözyaşlarına boğuldu. Bu sırada acılı annenin hali cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.

Daha sonra Aziziye Araştırma Hastanesi'nde otopsi yapılan Mensur Yılmaz, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

İhmal yüzünden çocuklarının öldüğünü ileri süren aile ve mahalle sakinleri, " Burada geçen yıl da 2 çocuk boğulmuştu. Sel sularına kapılan çobanlık yapan iki çocuk ölmüştü. Hafriyat alıyorlar daha sonra üzeri kapanmayan çukurlar kar sularının erimesiyle gölet haline dönüşüyor." dediler.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA