Bir aydır Ilgın’da ağırlanan 52 depremzede Konya'ya uğurlandı

Van’da meydana gelen depremin ardından Konya’nın Ilgın ilçesine gelen 10 aile valiliğin belirlediği merkeze yerleştirilmek...

Van’da meydana gelen depremin ardından Konya’nın Ilgın ilçesine gelen 10 aile valiliğin belirlediği merkeze yerleştirilmek üzere il merkezine uğurlandı. Ilgın’da bulunan Türkiye Kömür İşletmeleri Lojmanları'nda ve Ilgın Kaplıca Tesisleri'nde 1 ay boyunca ağırlanan depremzedeler, Ilgın’dan ayrılırken olumlu mesajlar verdi. Depremden sonra devletin ve milletin ailesine sahip çıktığını söyleyen depremzede Nurettin Başpınar, “Bizler için çok masraf yaptınız, eziyet çektiniz Allah hepinizden razı olsun.” dedi.
Doğu ve batının her daim kardeş olduğunu ve bunu kimsenin değiştiremeyeceğine vurgu yapan Başpınar, yaşanan bu felaketin hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Deprem sonrası, Ilgın’da eğitim ve öğretimlerine kaldıkları yerden devam eden minik öğrenciler, “Ilgın’a ilk geldiğimizde hiç güzel bir yer olmadığını düşünüyorduk. Şimdi ise fikirlerimiz çok değişti, burada herkes bizler için bir şeyler yaptı. Sınıf arkadaşlarımıza çok alışmıştık, onlardan da ayrılması çok zor olacak.” diyerek, duygularını dile getirdi.
Ilgın Kaymakamı Cahit Işık depremzedeleri bir aydır misafir ettiklerini, halkın da depremzede kardeşlerine sahip çıktıklarını kaydetti.
Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral ise şunları söyledi: “Belediye olarak farklı planlarımız vardı, misafirperverliğimizi evlere taşıyacaktık ama olmadı. Bize misafir olan her bir depremzede bizlere şeref verdi. Sizleri umarım iyi misafir edebilmişizdir. Bizlerde aynı duruma düşmüş olsaydık eminim ki sizlerde bizler için elinizden geleni yapardınız.”
Hatıra fotoğraflarının çekilmesinden sonra depremzedeler, valiliğin gönderdiği otobüslere binerek Konya’ya uğurlandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz