Bir çadırda 11 kişi

HAKKARİ (İHA) - Hakkari'de barındıkları çadırı kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verilen 11 kişilik aile açıkta kaldı.

İHA bürosunu ziyaret eden 11 çocuk annesi Fatma Turan (55), Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ne bağlı Kavaklı Köyü'ndeki bir evin tüm ihtiyaçlarının bulunduğu çadırlarının kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından ateşe verildiğini söyledi. Huzurun sağlanmasıyla birlikte 3 aileyle birlikte yaz aylarında köylerine giderek tarımla uğraştıklarını ifade eden Turan, "Yaklaşık 3 ay önce meydana gelen depremde şehirdeki evimiz hasar gördü. Bunun üzerine Kızılay'ın verdiği çadırı alarak köyümüze gittik. Köyde olmadığımız bir sırada akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çadırımız ateşe verildi. Çadırdaki tüm ev ihtiyacımız da kül oldu. Artık çadırımız olmadığı için dışarıda kalıyoruz. Maddi durumumuz iyi değil, çadır ve ev malzemesi temin edemediğimiz için perişan durumdayız" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili konuşan Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Fadıl Alçiçek, ailenin durumuna üzüldüğünü dile getirerek, fakir ailenin yaralarını sarmak için çadır ve battaniye yardımında bulunacakları sözünü verdi.

Çadırın ateşe verilmesiyle ilgili soruşturma ise Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülüyor.