Bir canın bedeli, 36 bin lira

Trabzon'da, kullandıkları otomobillerin çarpışması sonucu bir kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına yol açtıkları iddia edilen araç sürücüleri 18 bin 200'er lira para cezasına çarptırıldı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz olarak yargılanan müşteki-sanıklar Şenol Zabun (40) ve Mustafa Raşit Mandan (47) ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, mahkeme heyeti başkanı, kazaya ilişkin Adli Tıp Kurumu İstanbul Trafik İhtisas Dairesinden alınan raporda, ayrı araçların sürücüleri olan Mandan ve Zabun'un olayda yeterli dikkat ve özeni göstermedikleri gerekçesiyle kusurlu olduklarının belirtildiğini söyledi.

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı da Sürmene ilçesi Zeytinlik Mahallesi Araklı yolu üzerinde 7 Ekim 2009'da, Mustafa Raşit Mandan yönetimindeki 61 FA 361 plakalı otomobilin karşı yönden gelen Şenol Zabun'un kullandığı 34 JJ 164 plakalı otomobille, çarpıştığını anlattı.

Reklam
Reklam

Olayda, sürücülerin yanı sıra Şenol Zabun idaresindeki otomobilde yer alan Zekiya Zabun'un (57) öldüğünü belirten savcı, Adli Tıp Kurumu raporunda da kusurlu oldukları belirtilen her iki sürücünün cezalandırılmasını istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti de Şenol Zabun ile Mustafa Raşit Mandan'ı ''taksirle bir kişinin ölümüne, birden fazla kişinin de yaralanmasına yol açma'' suçundan ayrı ayrı 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti daha sonra sanıklara verilen hapis cezasını, Zabun ve Mandan'ın kişilikleri, sosyal ve ekonomik durumları ve suçun işleniş özellikleri dikkate alarak 18 bin 200'er lira adli para cezasına çevirdi. Her iki sürücünün ehliyetine de birer yıl süreyle el konuldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz