"Bir döneme daha ihtiyacım var"

ASHWAUBENON (İHA) - ABD'de 2 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimi öncesinde seçim kampanyasına Wisconsin eyaletinde devam eden Başkan George W. Bush, Afganistan ve Irak'ta işin tamamlanması için bir döneme daha ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Irak'ın kitle imha silahları istihbaratı konusundaki sert eleştirilere rağmen Irak savaşını savunan Bush, dünyada iyi yönde değişiklikler olduğunu dile getirdi. Bush, "Irak'taki diktatör bir tehditti. Bize, özgür dünyaya, komşularına ve kendi halkına bir tehditti" dedi. Irak savaşıyla Saddam Hüseyin'in tehdit olmaktan çıktığını söyleyen Bush, "Amerikan halkı artık daha güvende. İşi tamamlamak için 4 yıla daha ihtiyacım var. Amerika'yı daha güvenli bir yer yapmak için daha yapılacak çok şey var.

Reklam
Reklam

Dünyayı daha barışçıl bir yer yapmak için yapılacak çok şey var. Afganistan ve Irak'a demokrasi getirme işimizi bitireceğiz" diye konuştu.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta dün sabah düzenlenen bombalı saldırı hakkında da konuşan Bush, saldırının ardında terör örgütü El Kaide'in Irak'taki uzantısı olduğu belirtilen Ebu Musab el Zerkavi'nin olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Eşcinsel evlilikler tartışmalarına da değinen Bush, göreve gelmesi durumunda evlilik kavramını 'erkekle kadın arasındaki birliktelik' tanımıyla sınırlayan anayasa değişikliğine destek vereceğini yineledi.