"bir Dünya Ankara" Sergisi Çankaya'da

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) farklı fotoğraf teknikleriyle oluşturulmuş bir sergiye ev sahipliği yapıyor.Ankara...

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) farklı fotoğraf teknikleriyle oluşturulmuş bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

Ankara Sanat Akademisi ve Kültür Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği'nin ortaklaşa açtığı fotoğraf ve karikatür sergisinin açılışında bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Kültürçev, her yıl geleneksel hale getirdiği politik sanat etkinliği gerçekleştiriyor. Bu yıl Ankara Sanat Akademisi ile hem fotoğraf hem de karikatürlerin yer aldığı özel bir çalışma yapmış. Ankara Sanat Akademisi'nin 'Bir Dünya Ankara' çalışması beni gerçekten çok etkiledi. İleri teknoloji ürünü fotoğraflara baktıkça eski siyah beyaz fotoğrafları da özlediğimizi hissediyoruz. Teknolojinin en hoş olan yanı ise fotoğraf üretiminin kolektifleşerek paylaşıma daha açık hale gelmesi. ASA’nın ilk sergisinin muhteşem bir şey olduğunu, Ankara için tarihe önemli bir not düşüldüğünü söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Alper Sağlam, Altay Yaman, Berna Tüzer, Betül Demir, Cevdet Öncel, Eda Güzel, Emel Çetin, Erkut Erdem, Oğuzhan Güzel, Oktay Can, Onur Şarlayık, Özhan Kes, Volkan Aktepe ve Yalçın Okyay'ın 2 bini aşkın fotoğraftan farklı bir çekim tekniği ve düzenleme ile oluşturduğu 50 eserlik sergi Başkent'in bilinen mekanlarını bambaşka bir açıdan sunuyor. ÇSM'de açılan ortak sergide ayrıca Kültür Turizm ve Çevre Gazetecileri Derneği Başkanı gazeteci-karikatürist Ali Tarık Hatipoğlu'nun yirmi karikatürü de izlenebilir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: