“bir Dünya Lideri Olarak Atatürk” Konferansı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İstatistiksel Araştırmalar Kulübü tarafından düzenlenen,...

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı İstatistiksel Araştırmalar Kulübü tarafından düzenlenen, “Bir Dünya Lideri Olarak Atatürk” başlıklı konferans, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Mavi Salon’da yapıldı.

Konferansa; İstatistiksel Araştırmalar Kulübü Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yüksel Öner, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan İstatistiksel Araştırmalar Kulübü Başkanı ve İstatistik Bölümü öğrencisi İsmet Dıravacı, “Cumhuriyet ile birlikte ilkleri başlatan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yalnızca Türk coğrafyasına değil aynı zamanda dünyaya da yön vererek nasıl bir lider olduğunun anlatılacağı konferansımıza bizleri kırmayarak teşrif eden Doç. Dr. Mehmet Köçer hocamıza ve bize destek olan herkese şahsım ve kulübüm adına teşekkür ediyor, güzel bir konferans geçirmenizi diliyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr Mehmet Köçer, “Biz, insanları değerlendirmekte objektif olabilen bir toplum değiliz. Bizim için bir insan ya çok mükemmeldir ya da çok kötüdür. Bu sadece Atatürk için değil, Türk tarihindeki başka devlet adamları için de geçerlidir. Baktığımız zaman Mustafa Kemal için de sağlıklı bir değerlendirmede bulunmadığımızı görebiliriz. Kimimiz Atatürk’ü insanüstü özelliklere sahip bir lider olarak nitelendirir; kimimiz ise onun bir asker ve devlet adamı olarak yeteneğini görmezden gelir ve yerin dibine sokmaya çalışır. Ancak şunu kabul etmek gerekir ki; dünyanın asker ve devlet adamı olarak kabul ettiği Atatürk, bu devleti kuran kişidir ve Atatürk’ü yok saymak mümkün değildir. Burada klasik 10 Kasım konuşmaları yapmak istemiyorum. Dolayısıyla biz genel anlamda liderlik ve Atatürk’ün liderlik boyutundan bahsedelim” diye konuştu.

Soru-cevap bölümüyle devam eden Konferans, Yrd. Doç. Dr. Yüksel Öner’in Doç. Dr. Mehmet Köçer’e plaket takdim etmesiyle son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: