Bir Etüt Merkezi De Topçular'a

Eğitime verdiği destek ile dikkat çeken İzmit Belediyesi, daha önce 9 mahallede hizmete soktuğu etüt...

Eğitime verdiği destek ile dikkat çeken İzmit Belediyesi, daha önce 9 mahallede hizmete soktuğu etüt merkezlerinin onuncusunu Topçular Mahallesi Şeref Meydanı’nda açtı.

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, Kocaeli Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezgin Çuhadar, Mahalle Muhtarı Nazhanım Yazar, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Topçular Şeref Meydanı’nda bulunan 450 metrekare alan içerisindeki park düzenlemesi kapsamında inşa edilen etüt merkezi 60 metrekare büyüklüğünde olup içerisinde bilgisayar satranç masaları ve çalışma sıraları bulunuyor. Etüt merkezinin dışında kalan park alanında ise çocuk oyun alanı ve kondisyon aletleri bulunuyor.

Reklam
Reklam

Etüt merkezlerinde İzmit Belediyesi Gençlik Merkezi’nin gönüllü öğrencilerinin ders vereceği bildiren yetkililer, Topçular Mahallesi’nde açtıkları Etüt Merkezi’nde bin 200 kişiye hizmet edilmesinin hedeflendiği açıklandı. Merkezde Matematik, Fen Bilgisi, Türkçe, Bilgisayar, İngilizce ve Sosyal Bilgisi gibi derslerin yanında satranç eğitimi de verilecek. Törende söz alan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit Belediyesi tarafından bu güne kadar yapılan eğitim yatırımlarından bahsetti. Bisikletten etüt merkezine, Satranç Okulu’ndan Sarısu Kampı’na, Pişman Çocuk Dergisi’nden Çocuk Hakları Okulu’na kadar çocuklar için yapılan tüm hizmetlerin artarak süreceğine dikkat çeken Başkan Doğan, çalışmak yerine laf üretenlerin dikkate alınmamasını gerektiğini söyledi. Doğan, “Birileri altyapı çalışması yapılan alana gidip toz çamur içinde fotoğraf çektiriyor, bu şekilde siyaset yapıyor. Alt yapı çalışması yapılan yerde tabiki toz çamur olacak. Çalışmalar uzamış olabilir ama ya hiç yapmasaydık. Bizi eleştirenler yıllardır belediyede iktidardı onlar neden yapmadı?” dedi. Bu tür yersiz eleştirileri dikkate almadığını söyleyen Doğan biz laf üretmeyiz, biz hizmet ederiz” dedi.

Reklam
Reklam

Gönüllü gençler tarafından verilen etüt desteğinin öğrenciler ve veliler tarafından çok beğenildiğini ve fayda sağladığını söyleyen Başkan Doğan, bir sonraki etüt merkezinin Alikahya Karadenizliler Mahallesinde hizmete gireceği müjdesini verdi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetlilere ve çocuklara Etüt Merkezi’ni gezdiren Başkan Doğan çocuklarla yakından ilgilendi. Çocuklarla bol bol sohbet eden Başkan Doğan onlarla satranç oynadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: