Bir Fincan Acı Kahve Türk-Alman Dostluğunu Pekiştiriyor

Antalya'da Türk-Alman dostluğu 'Bir fincan acı kahvenin kırk yıl hatırı vardır' sözü uygulamaya geçirilerek pekiştiriliyor....

Antalya'da Türk-Alman dostluğu 'Bir fincan acı kahvenin kırk yıl hatırı vardır' sözü uygulamaya geçirilerek pekiştiriliyor. Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu'nun beş yıl önce Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kuzey Ren Westalya Eyaleti Bisiklet Federasyonu Başkanı Toni Kirch ve Herford Belediye Başkan Yardımcısı Hans Zedler'e hediye ettiği kahve fincan takımı, 2 ülke arasındaki dostluk köprüsünü her geçen gün daha ileri noktaya taşıyor.

Türk kahvesinin tadını beğenen Alman konuklar, Herford Belediye Başkanı Bruno Wollbink'in talimatıyla, Herford'da Türk kültür anane, gelenek, görenek ve örfünün tanıtılması için Türk Kültürevi kurdu. Herford Belediye Başkan Yardımcısı Zedler, TBF Başkanı Müftüoğlu'nun hediye ettiği fincan takımını evinin en özel yerinde sakladığını söyledi. Almanya'da en fazla Türk'ün yaşadığı şehrin Herford olduğunu belirten Zedler, belediyede güne bir fincan Türk kahvesi içerek başladıklarını ifade etti. Herford Türkevi'nde Türk kahvesinın nasıl yapıldığını eşi Erika ile öğrendiklerini belirten Zedler, "Türk dostum Müftüoğlu, kahve fincanlarını hediye ederken 'Bir fincan acı kahvenin kırk yıl hatırı vardır' sözünü söylemişti. Türk kahvesini içmeye başlayınca Türk-Alman dostluğunu daha pekiştirdik. Antalya ve Manavgat'taki kurduğumuz dostluk köprüsünü sonsuza değin sürdüreceğiz. Herford Belediye Meclisi üyesinde bazı arkadaşlarımızda güne Türk kahvesi içerek başlıyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Almanya Kuzey Ren Westfalya Eyaleti Bisiklet Federasyonu Başkanı Toni Kirch, eşi İnge'nin günlük bir fincan Türk kahvesi yaparak ikram etmesinden keyif aldığını söyledi. Kirch, Türk kahvesinin Türklerin söylediği gibi kalıcı dostluğun sembolü olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz