“bir Gencin Yok Oluşu” Film Oldu

İstanbul polisi, terörle mücadele kapsamında toplumu bilinçlendirmek için bir tanıtım filmi hazırladı. Filmde terör örgütüne...

İstanbul polisi, terörle mücadele kapsamında toplumu bilinçlendirmek için bir tanıtım filmi hazırladı. Filmde terör örgütüne katılan ve Sancaktepe'de hayatını kaybeden Yasemin Çiftçi'nin hikayesi anlatılırken, filmin ilk etapta çocukları terör örgütü üyesi olan ailelere izletileceği öğrenildi.

İstanbul polisi terörle mücadele kapsamında toplumu bilinçlendirecek projelere destek veriyor. Bu çerçevede ailelere yönelik 'Bir Gencin yok oluşu' isimli film çekildi. Film terör örgütü lise döneminde masum eylemlerle MLKP'ye katılan Yasemin Çiftçi'nin hikayesini anlatıyor. Film ilk etapta çocukları terör örgütü üyesi olan ailelere izletilecek.

Reklam
Reklam

Edinilen bilgiye göre, Yasemin Çiftçi’nin lise döneminde legal örgütlere üye olduğu, bu yayınları sokaklarda sattı. Örgüt, 2008 yılında üniversite sınavına kazanıp Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'ne yerleşen Çiftçi’nin peşini bırakmadı. Aile, Yasemin’in kaybolması üzerine 29 Aralık 2011'de Adana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne kızlarının kaybolduğunu belirterek başvuruda bulundu. Kızlarından 4 aydır haber alamayan acılı aile, kayıp başvurusundan 2 ay sonra Sancaktepe'de patlayan canlı bomba haberiyle sarsıldı. Yasemin Çiftçi'nin üzerindeki bomba Sancaktepe'de AK Parti İlçe Başkanlığı'na eyleme giderken patlamıştı. Olayı terör örgütü MLKP üstlendi. Bunun üzerine İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Yasemin Çiftçi'nin ibretlik ölümünün ailelere ders olması için harekete geçti. Genç kızın lise ve üniversite dönemindeki tüm faaliyetleri kamera görüntülerinde tarandı. Çiftçi'nin lise döneminde katıldığı basın açıklamaları montajlandı ve "Bir Gencin Yok Oluşu" filmi ortaya çıktı. Filmin, ilk etapta çocukları örgütsel faaliyetlerde bulunan ailelere izletileceği ve "Çocuğunuzun sonu böyle olmasın" denileceği öğrenildi. Öte yandan terör örgütlerinin gençlerin aklını lise döneminde legal faaliyetlerle çeldiğini, bir dergi satışı, basın açıklaması derken yaz kampları ile örgütsel bilinç yerleştirildiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: