"Bir gençlik hikayesi"nin konusu cinsel sağlık

ANKARA (ANKA)- Habitat İçin Gençlik Derneği'nin Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, Levis ve MTV Türkiye ortaklığında geliştirdiği, gençlerin cinsel sağlık, üreme sağlığı konularında bilinçlenmelerini ve HIV-AIDS hastalıklarından korunmalarını hedefleyen "Bir Gençlik Hikayesi" adlı kampanya, Yerel Gündem 21 Ulusal Gençlik Parlamentosu (YG-21 UGP) ile buluşuyor.

YG-21 UGP'nin hazırladığı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ile eş zamanlı olarak düzenlenen ulusal toplantıların üçüncüsü, 17-20 Mayıs arasında, 81 ilden 250 delegenin katılımıyla gerçekleştirilecek. Tüm illerden gelen, Gençlik Meclisleri'nin temsilcilerinden oluşan YG-21 UGP, bu yılki toplantılarında, gençlerin cinsel sağlık ve üreme sağılığı konularında hazırlanan projelerine de yer verecek. Habitat İçin Gençlik Derneği'nin Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, Levis, ve MTV Türkiye ile ortaklaşa geliştirdiği "Bir Gençlik Hikayesi" projesiyle, ulusal gençlik cinsel sağlık savunuculuk kampanyası da YG-21 UGP'nin toplantı konuları arasında yer alacak.

Reklam
Reklam

Gençlerin cinsel sağlık ve üreme sağlığı konularında bilinçlenmelerini ve HIV-AIDS hastalıklarından korunmalarını amaçlayan proje, toplantılar kapsamında 19 Mayis günü tanıtılacak.