Bir grup kadın, karakolda kadına dayak atılmasını protesto etti

İzmir'de bir grup kadın, Karabağlar Polis Merkezi'nde Fevziye Ç.'ye dayak atılmasını protesto etti. Karakolun önünde...

İzmir'de bir grup kadın, Karabağlar Polis Merkezi'nde Fevziye Ç.'ye dayak atılmasını protesto etti. Karakolun önünde toplanan bir grup Sosyalist Demokrasi Parti (SDP) mensubu, kadına şiddet protesto etmek için basın bildirisi okudu. Meltem Yılmaz’ın okuduğu bildiride, Fevziye Ç.’nin 16 Temmuz 2011’de bir eğlence mekanında polislerce gözaltına alındıktan sonra karakolda cinsel taciz, hakaret ve şiddete uğradığı iddia edilerek, görüntülerinin medyaya yansıdığı belirtildi.
Basın bildirisinde, ”Bu görüntüler, kadına yönelik erkek-devlet şiddetinin karakol aynasına yansıyanıdır. ‘Erkek vuruyor, devlet koruyor’ diyerek yıllardır ısrarla vurguladığımız erkek dayanışmasının en somut kanıtıdır. Pekiyi ne oldu bu polislere? Herhangi bir işlem başlatıldı mı? Görevlerinden alındılar mı? Sadece açığa alınıp bekleniyor. Takipçisi olacağız.” denildi. Yılmaz, kadın erkek eşitliğine dair sözleşmelere uyulmadığını da söyleyerek, karakollarda devletin kötü muamele yapmakta hiçbir beis görmediğini, korunduklarını bildiği için de erkek polislerin rahatlıkla şiddet uyguladığını öne sürdü. Erkek şiddetinin her gün artarak devam ettiğini, her gün beş kadın öldürüldüğünü belirten Meltem Yılmaz, şiddetin devlet eliyle meşrulaştırıldığını savundu.
Bu arada İzmir Valiliği, karakolda dayak olayının zanlısı üç polis memurunun 9 Aralık 2011 görevden tarihi itibariyle görevden uzaklaştırıldığını, konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talebinde bulunulduğunu açıklamıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz