Bir haftalık oyuncağını ve şemsiyesini depremzede kardeşlerine gönderdi

İstanbullu bir kız çocuğu, bir haftalık oyuncağını ve şemsiyesini Van'daki depremzede kardeşlerine gönderdi. Kızının bağışladığı...

İstanbullu bir kız çocuğu, bir haftalık oyuncağını ve şemsiyesini Van'daki depremzede kardeşlerine gönderdi. Kızının bağışladığı eşyaları yardım kuruluşuyla Erciş'e gönderen annenin depremzede çocuklara yolladığı mektup okuyanları duygulandırdı.

Depremin vurduğu Van'a, Türkiye'nin dört bir yanından yardım yağıyor. Herkes elinde avucunda olanı depremzedelerle paylaşırken en anlamlı yardım, çocuklardan geliyor. Pek çok çocuk sevdikleri oyuncaklarını deprem bölgesindeki kardeşlerine gönderdi. İstanbul'da yaşayan ve ismi öğrenilemeyen bir kız çocuğu bir haftalık oyuncağını ve çok sevdiği şemsiyesini depremin en çok hasar verdiği Erciş ilçesindeki yaşıtları için verdi. Kızının bağışladığı oyuncak ve şemsiyesini Kimse Yok Mu Derneği ile deprem bölgesine yollayan anne, depremzede çocuklara ulaştırılmak üzere bir de mektup yazdı. Küçük kızın oyuncağı ve şemsiyesi, derneğin Erciş'teki deposuna ulaştı. Annenin paketin dışına yapıştırdığı mektubu okuyan dernek gönüllülerini duygulandı.

Reklam
Reklam

İsmini paylaşmayan annenin yazdığı mektup "sizinle küçük bir şeyi paylaşmak istiyorum" diye başlıyor. Deprem olayından ailece çok etkilendiklerini anlatan anne mektubunda şunları ifade etti: "Kızım da çok etkilenmiş olacak ki daha bir haftalık çok sevdiği şemsiyesini getirip 'Anne onların babası, oyuncağı yok mu?' diyerek sorular sorup üzülüp, şemsiyesini getirip 'Anne bunu koyalım, verelim. Onlar ıslanmasınlar. Üzülmesinler' diyerek oyuncaklarını getirip kardeşleriyle paylaşması beni çok etkiledi. Ömür boyu kızımın ve diğer kardeşlerinin duyarsız olmaması dilekleriyle... Allah yardımcınız olsun. 'Bir kardeşin derdiyle dertlenmeyen bizden değildir' diyen Efendimiz gibi."

Küçük kızın oyuncağı ve şemsiyesi, derneğin yardım ulaştırdığı bir köyde kız çocuğuna verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz