‘Bir haftaya kadar cezaevine gidebilirim’

Diyarbakır 3’üncü İnşaat ve 2’inci Belediye İhtiyaçları Fuarı, dün düzenlenen törenle açıldı.

Açılışa katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP’li Osman Baydemir, fuar ve belediyecelik ile ilgili daha önce hazırladığı metni okuduğu sırada aniden önündeki metni kapatarak, sözü KCK/TM davasında tutuklu BDP’li belediye başkanlarına getirdi.

Baydemir şunları söyledi: “İnşaat ve belediye denince acaba bir çağrışım mı yapıyor? Belediye başkanları, inşaat, cezaevi, belediye başkanları, cezaevi. Şırnak’tan geliyorum. Şu anda Şırnak’ta dışarda kalan belediye başkanı yok. Şırnak’ın bütün belediye başkanları cezaevine konulmuştur.

Reklam
Reklam

Kendimi özgür hissetmiyorum

Şu anda 98 belediye başkanı arkadaşım, seçilmiş arkadaşım cezaevinde. Açık ve net söylüyorum; tek bir belediye başkanı arkadaşım, siyasetçi arkadaşım cezaevinde kaldığı müddetçe ben kendimi özgür hissetmeyeceğim.”

Baydemir, şöyle devam etti: “Türkiye’nin batı yakasının vicdanının da artık harekete geçmesinin zamanıdır burada olup bitenlere. Ey Türk halkı, size iddia edildiği ve yansıtıldığı gibi değildir. Burada yaşanan bir zulümdür. Ve zulme karşı çıkmak, en azından ’kabul etmiyorum’ demek bana göre hepimizin boynunun borcudur. Belki de yakında bir haftaya kadar şurada D tipine gidebilirim. Benim başım ve gözüm üstüne. Zulme boyun eğmektense orayı tercih ediyorum.”