‘bir İnfazın Portresi’ Nilüfer’de Sahnelendi

Semaver Kumpanya tiyatro topluluğu tarafından Türkye’de ilk kez sahnelenen çağdaş İngiliz yazar Howard Barker’in...

Semaver Kumpanya tiyatro topluluğu tarafından Türkye’de ilk kez sahnelenen çağdaş İngiliz yazar Howard Barker’in ‘Bir İnfazın Portresi’ adlı oyunu, Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi’nde seyirci karşısına çıktı.

Kültür, sanat ve sahne gösterilerine verdiği önemle Nilüferlileri sanatın her alanında sanatçıyla buluşturmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi, Semaver Kumpanya tiyatro topluluğunun ‘Bir İnfazın Portresi’ adlı oyununu Nazım Hikmet Kültürevi’nde tiyatro severlerle buluşturdu.

16. yüzyılda İnebahtı Savaşı sonrası Venedik’te ülkenin en ünlü ressamı Galactia’ya Venedik Cumhuriyeti Devleti tarafından kazanılan zaferi ölümsüzleştirmesi için bir tablo sipariş etmesini konu alan oyun; sanatçıyla devlet arasındaki mücadelenin savaşın kendisi kadar ağır sonuçlar doğuracağını anlatıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: