'Bir Kadın Gelişir Bir Çocuk Değişir Projesi' hayata geçiriliyor

Çorum Armoni Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin tarafından düzenlenen 'Bir Kadın Gelişir, Bir Çocuk Değişir' projesinin...

Çorum Armoni Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin tarafından düzenlenen 'Bir Kadın Gelişir, Bir Çocuk Değişir' projesinin tanıtım toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Bir restoranda yapılan tanıtım toplantısına Çorum Valisi Nurullah Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İş-Kur İl Müdürü Zafer Eyvaz, dernek yöneticileri ve çok sayıda sivil kuruluşunun başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Nurullah Çakır, projeyi önemsediklerini belirtti.Çolak, "Bizim en önemli yapımız çekirdek aile ve bu aileyi ayakta tutan hanımefendilerin varlığı ve onların güçlü karakterleridir. Bugün 10 yıl sonra, 50 yıl sonra ben dünyada adaleti sağlayabilecek güçlü bir ülke değilsem küresel güç dediklerimizin bir önemi olup olmadığı düşünülmelidir. Bizim kaybedecek bir tek ferdimiz bile yok bu neslide eğitecek olan anne ve babalardır. Çoğumuz çocuklarımızın girmiş olduğu sitelerden haberi varmı, işin doğrusu gelecekle ilgili bir kısım değerlendirmeleri yaparken bir taraftanda yükümüzün ağır olduğunu bilmeliyiz. Bu konuda ben medyamıza da söylüyorum akşam oturuyoruz. Bir kısım dizler isliyoruz. Sabahleyin genç kızlarımız o diziye göre bir eylem yapıyor. Bir işlem yapıyor. Sonra da Türkiye şu hale dönüştü bu hale geldi diye haber yapılıyor. Şimdi her geçen gün artan boşanmaların önüne geçebilmek için çekirdek aile dediğimiz şeyi ayakta tutabilmek için siz ve sizin gibi sivil toplum örgütlerimizin ama sadece erkek milleti ile değil esas olarak biz 20 defa kurs açalım ben 20 defa konuşayım ama işin sahibi kadınlar tarafından çekirdek aileye sahip çıkılması o çocuğa sahip çıkılması ve bizzat kendine sahip çıkılması gerekmektedir. Somali'ye biz gitmediğimiz zaman dünyanın bir ucunda karanlık bir yer olarak kalıyor. Siz giderseniz bir aydınlanma oluyor. En modern yerlerde bize ihtiyaç duyuluyor, Afrika’da bize ihtiyaç duyuluyor. İnsanlık bize ihtiyaç duyuyor.'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dernek Başkanı Huriye Çoban ise dernek olarak ilk amaçlarının kadının eğitimine ve sosyal yapısına katkı sağlamak olduğunu aktardı. Günümüzde kadının sosyal ve ekonomik katkıya her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunun altını çizen Çoban, ''Dernek olarak sadece söylemlerle değil. Somut adımlar atarak, projeler üreterek bu sürece katkıda bulunuyoruz. Ben bu projede yanımızda olan Başta Valimiz Nurullah Çakır'a Anadolu Tıbbiyeler Derneğine, Lokman Hekim Derneğine, Eğitim Sevenler Derneğine yürekten teşekkür ediyorum.'' dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz